Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prejedli sa Slováci humoru? Markizácka komediálna novinka má problém...

...po troch týždňoch vo vysielaní klesla sledovanosť nového seriálu Svätý Max do podpriemerov. Kým prvé dve epizódy si udržali pozornosť publika, minulotýždňová časť sa už výrazne prepadla. Je to náznak nového trendu odchodu divákov?

30.03.2022 07:00
svätý max, Foto:
Seriál Svätý Max si nedokázal udržať publikum, tretia epizóda zamierila do podpriemerov.
debata (3)
disney+, disney, Čítajte aj Netflix, HBO Max sa majú čoho báť! Disney+ potvrdilo dátum štartu na Slovensku

Televízia Markíza v stredu 9. marca 2022 odštartovala už svoju tretiu tohtoročnú seriálovú novinku. Rodinný seriál s komediálnymi prvkami Svätý Max sa stal v oboch hlavných cieľových skupinách najsledovanejším nespravodajským programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc. V obchodne podstatnej cieľovej skupine 12 – 54 dosiahla prvá epizóda nového seriálu Svätý Max výborný rating 8,2% a trhový podiel 23,3%.

ultimátum, ján koleník, Čítajte aj Konečne je tu niečo, čo slovenská tvorba roky potrebovala! Jojka nakrútila svoj top seriál

Netradičná zápletka o drobnom kriminálnikovi, ktorý sa zhodou náhod ocitne v kňazskej sutane a stane sa falošným farárom v malom mestečku Kralovany, pritiahla k obrazovkám celkovo 411-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Celkom dobre na tom bola aj druhá časť Svätého Maxa. Tá si ešte dokázala udržať gro diváckej základne z premiéry. Táto epizóda získala 7,3% sledovanosť s trhovým podielom 19,7%. Celkovo ju sledovalo 337-tisíc divákov. Avšak v celkovom publiku si prvenstvo prebrala jojkárska Hranica.

bez servítky, Čítajte aj Triumfálny návrat na obrazovky Jojky! Nora Kabrheľová zadupala Oteckov pod čiernu zem

Minulý týždeň nastala nepríjemná situácia pre Makrízu. Svätého Maxa opustilo z týždňa na týždeň bezmála 80-tisíc divákov. Tretiu epizóda sledovalo už iba 259-tisíc divákov. Výkon seriál sa výraznejšie prepadol aj v cieľovke 12 – 54, v ktorej spomínaná časť spadla na 5,6% rating s trhovým podielom na úrovni 16,9%, čo sú pre Markízu už značné podpriemery. Na podobných hodnotách skončila aj utorková šou Svadba na prvý pohľad.

Definitívne sa v oboch cieľovkách vyšvihla jojkárska Hranica. Tá v stredu v cieľovke 12 – 54 dosiahla 6,1% sledovanosť s podielom 18,1%. Oproti Maxovi rozšírila aj rozdiel v celkovom publiku. Hranicu sledovalo 373-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #TV Markíza #Seriál Hranica #seriál Svätý Max