Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Konečne je tu niečo, čo slovenská tvorba roky potrebovala! Jojka nakrútila svoj top seriál

Slovenskí diváci sa konečne dočkali, po viacerých avízach a odkladoch sa v sobotu večer dostala na televízne obrazovky Jojky dlhoočakávaná miniséria s názvom Ultimátum. Televízia o nej hovorí, že je jednou z prvých lastovičiek tzv. quality TV. Má ísť teda o televízny produkt, ktorý sa kvalitou rovná tým, ktoré sú bežne prístupné na streamovacích službách.

28.03.2022 07:00
ultimátum, ján koleník, Foto:
Tvorcovia stavili na Jána Koleníka v hlavnej úlohe a spravili dobre.
debata (4)

Jojka je dlhodobo známa tým, že sa nebojí riskovať, experimentovať a posúvať pôvodnú tvorbu smerom vpred. Popri overených produkčných postupoch, ktorých výsledkom sú seriály vyrábajúce dostatočnú sledovanosť, no kvalitatívne sa nevymykajú dlhoročným zabehnutým štandardom, teraz prišlo niečo, čo pôsobí doslova ako úkaz.

Michal Kollar Čítajte rozhovor Ultimátum má viac trikov ako prvý Pán prsteňov, hovorí režisér Michal Kollár

O výnimočnosti minisérie hovorí aj fakt, že koproducentom je Česká televízia. Ide o prvú takúto spoluprácu v našich podmienkach, keď verejnoprávna televízia známa svojimi seriálmi, ktoré valcujú nielen sledovanosťou, ale aj mimoriadnou kvalitou, vstúpila do projektu slovenskej komerčnej stanice. Ultimátum je očividne prémiový titul, na ktorý sa dlho čakalo.

Jojka naskočila na súčasný trend, keď seriálom kraľujú vysokorozpočtové minisérie s uzavretým príbehom. Takéto formáty sú zároveň lákadlom pre ľudí, ktorí neobľubujú dlhé príbehy a preto nie sú klasickým konzumentom slovenských televíznych produktov. Tento seriál by mohol prilákať aj túto cieľovú skupinu a zabezpečiť si nadpriemerne veľké publikum. Navyše, na prvý pohľad je jasné, že sa nakrúcalo filmovou technikou. Kamera je svižná, ponúka dynamické zábery, ktoré dopĺňa vhodne vybratý dramatický hudobný „podmaz“.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #Ján Koleník #seriál Ultimátum #televízna sezóna 2021/2022