Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Robiť dobrý televízny humor u nás? Čo čert nechcel, falošný farár to všetkým natrel

Televízia Markíza opäť prekvapila. Spolu so začiatkom jarnej televíznej sezóny spustila vysielanie svojej seriálovej novinky Svätý Max. Uvedenie tohto titulu je prekvapujúce práve preto, že o ňom pôvodne stanica neinformovala.

10.03.2022 07:00
vincent navrátil, svätý max, Foto:
Vincent Navrátil ako falošný farár je absolútnym zásahom do čierneho.
debata (4)

V oficiálnych materiáloch sa hovorilo iba o troch nových seriáloch. Druhá šanca a Šťastní vs. Šťastní už majú premiéru za sebou, komediálna kriminálka od spisovateľky Evity Twardzik sa ešte len chystá. Svätý Max sa letmo spomínal v súvislosti so streamovacou platformou Voyo ako o prvom slovenskom seriáli. Všetko je teraz inak.

Svätý Max zamieril expresne na obrazovky a nahrádza komediálny seriál o rodinách Šťastných. Má ambíciu byť úspešnejším titulom. Hoci prvé epizódy seriálu založenom na ruskom námete o vymenených synoch sa držali na slušných hodnotách, v druhej polovici série sledovanosť nabrala klesajúci trend a prvá séria končila v sivých priemeroch. Markíza zas a znova chňapla po zahraničnom námete, Svätý Max vychádza z nemeckej predlohy Sankt Maik. Tentokrát spravila dobre!

Projekt Adam Čítajte aj Na Netflix mieri jeden z najočakávanejších filmov tohto roka. Uvidíte ho už tento týždeň

Ústrednou postavou 10-dielneho seriálu je drobný kriminálnik Max, ktorý sa zhodou náhod ocitne v kňazskej sutane a stáva sa falošným farárom v malom mestečku Kralovany. Až nečakane rýchlo zapadne do miestnej komunity, ovplyvňuje osudy členov farnosti a pomáha im riešiť ich problémy svojským a veľmi nekonvenčným spôsobom. Popritom sa však ponorí ešte hlbšie do svojich vlastných problémov. Všetko navyše skomplikuje jeho rodiaci sa vzťah so šéfkou amatérskeho zboru farníkov Evou, ktorá je zároveň miestnou policajtkou.

batman, the batman, Čítajte aj Temný, bezútešný, znepokojivý a najmä originálny! Nový Batman je odsúdený na úspech
Príchod nového farára spôsobí v malom meste... Foto: TV Markíza
svätý max, Príchod nového farára spôsobí v malom meste "poprask". Všetci budú zvedaví na jeho netradičný prístup k veriacim.

Hlavnú úlohu falošného farára Maxa v seriáli stvárňuje český herec, režisér a producent Vincent Navrátil, ktorý má u našich susedoch sľubne rozbehnutú kariéru. Jeho brata si zahral Adam Mišík. V ďalších hlavných úlohách sa predstavili obľúbení herci Jana Kovalčiková, Anna Šišková, Matúš Kvietik, Lukáš Latinák, či Marek Fašiang. V každej epizóde sa diváci môžu tešiť aj na zaujímavé herecké mená vo vedľajších rolách, napríklad na Nelu Pociskovú, Petra Brajerčíka, Zuzanu Kocúrikovú, Mila Kráľa alebo Helenu Krajčiovú.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2021/2022 #seriál Svätý Max