Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Temný, bezútešný, znepokojivý a najmä originálny! Nový Batman je odsúdený na úspech

Tma je jeho neodmysliteľným pomocníkom. Jeho symbol vháňa strach do očí zločincov, vzbudzuje rešpekt, ale aj nádej. Batman opäť prichádza do slovenských kín, tentoraz vo filmovej variácii od režiséra Matta Reevesa, aby nastolil v Gothame mier.

03.03.2022 07:00
batman, the batman, Foto:
Nový Batman je charakteristický aj zaujímavou kamerou. Filmári si pre divákov pripravili rôzne uhly pohľadov.
debata

V ostatných rokoch sa filmoví fanúšikovia dočkali mnohých verzií príbehu o temnom rytierovi. Najviac zarezonovala skvelá trilógia Christophera Nolana, v ktorej sa zaskvel Christian Bale. Bol to prvý a revolučný pokus spraviť snímky o superhrdinovi novým spôsobom. Zobraziť Batmana ako obyčajného, zraniteľného človeka, ktorý bojuje s vyšinutými nepriateľmi.

seriál ultimátum, ultimátum, ján koleník, koleník, Čítajte aj Jar na Jojke: Pokračovanie hitov, príchod výnimočnej minisérie a nová služba

Následne si netopierí oblek dal na seba Ben Affleck a štúdio Warner Bros. strhlo kormidlo pri tejto postave úplne iným smerom. Takým klasickým komiksovým, trošku prvoplánovým. Fanúšikovia neboli nadšení a postava z DC Comics sa z hľadiska kreatívy dostala do slepej uličky. Podobne ako v prípade „kolegu“ Supermana.

Teraz prichádza zaujímavé poňatie celého príbehu, ktoré by mohlo položiť základy pre nové, temné, uveriteľné spracovanie. Filmové štúdio v roku 2019 vyrukovalo so sólovkou o Jokerovi, v ktorej exceloval Joaquim Phoenix a za svoj výkon si vyslúži aj Oscara. Svetový úspech a ohlas bol obrovský. Konečne sa na strieborné plátno dostal film, ktorý bol iný, originálny. Bolo teda logické, že po tejto linke pôjdu filmári aj v nasledujúcom období. V roku 2022 dostal priestor práve Batman.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Pattinson #Warner Bros. #Zoe Kravitz #DC Comics #The Batman