Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nepríjemné prekvapenie! Tomuto seriálu predpovedali veľký úspech, všetko je inak

Opäť sa ukázalo, že ak sa pripraví žánrovo podobný seriál, tak ten pôvodný nikdy neprekoná. Diváci zas a znova rozhodli, hoci tentokrát je to veľká škoda.

12.04.2022 07:00
ordinary joe, Foto:
Novinka Ordinary Joe ukázala tri životy Joea v závislosti od jeho rozhodnutí.
debata
veľká noc rtvs, Čítajte aj Veľká noc na RTVS: Bohatý duchovný program, ale aj obľúbené zábavné relácie

Reč je o seriáli Ordinary Joe, ktorý bol novinke tejto televíznej sezóny. Televízia NBC si od neho sľubovala naozaj veľa. Primárne to mala byť akási náhrada za končiaci fenomén This is Us. Ukázalo sa, že veľká časť publika si zamilovala obyčajný seriál plný emócií, ľudských príbehov, ktoré každý pozná a prežil si ich. Nádej na možné pokračovanie This is Us nie je, tam tvorcovia jasne povedali, že sa nakrúti šesť sezón a hotovo. Televízia nemala inú možnosť, len začať vyvíjať podobný formát.

veľká noc joj, Čítajte aj Veľká noc na Jojke: Obľúbené seriály úplne nezmiznú. ťahúňom má byť film o Karlovi Gottovi

Výsledkom bol seriál Ordinary Joe, ktorý NBC spustila ešte minulú jeseň ako jednu z hlavných noviniek. Základný príbeh je mimoriadne zaujímavý. Každého predsa napadlo, ako by vyzeral jeho život, keby sa v kľúčových momentoch rozhodol inak. Ordinary Joe toto ukáže. Už podľa názvu seriálu je jasné, že hlavnou postavou je Joe, mladý, šikovný, úspešný muž. Lenže jeho život mohol vyzerať úplne inak. Tvorcovia sa rozhodli mapovať tri paralelné životy Joea, v závislosti od toho, čo si po maturite vybral. Jeho život ovplyvnilo rozhodnutie z vášne, lásky a rodiny. Pričom každé rozhodnutie ho katapultovalo do úplne iného života!

veľká  noc, Čítajte aj Veľká noc na Markíze: Lákavejší program až večer, Let's Dance, chýbať bude Druhá šanca!

Ak by sa rozhodol pre vášeň, bol by úspešným spevákom, milióny fanúšikov by mu ležalo pri nohách. No tento život je však plný samoty a nemá čas na úprimné vzťahy. Ak by si vybral lásku, čakal by ho život úspešného lekára, našiel by si lásku svojho života. No osud mu nadelil ťažký údel v podobe postihnutého syna. Ak by si vybral rodinu, bol by z neho policajt. Ako jeho otec. Všetky tri životy majú niečo spoločné. Tak či tak, by sa Joeovi do života priplietla osudová láska, ktorá zmení všetko!

Kým prvotná sledovanosť naznačovala, že by Ordinary Joe mohol mať jagavú budúcnosť, neskôr sa všetko zmenilo a krivka nabrala nepríjemný smer. Televízia nemala inú možnosť, len priznať, že aj napriek originálnemu námetu, skvelému spracovaniu, sympatickému obsadeniu, nakoniec musí dať tomuto projektu stopku. Po odvysielaní prvej 13-dielnej série sa seriál umiestnil na poslednom mieste v rebríčku top 10 najsledova­nejších programov, v priemere ho sledovalo len 3,3 milióna divákov s ratingom 0,5. A to je novinku veľmi málo. Všetkým bolo jasné, že s pribúdajúcimi sezónami sledovanosť štandardne ešte klesá, no v tomto prípade si už nikto nemohol dovoliť nižšie výsledky.

Ordinary Joe tak svoj príbeh naplno nerozpovie. Našťastie tvorcovia koncipovali dej ako minisériu s tým, že by vedeli nadviazať s ďalšími príbehmi v prípade záujmu. Vo finále tak hlavné postavy došli k čiastočným happyendom. Každopáne tento seriál stojí za pozretie!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ordinary Joe