Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netflix stopol svoje nové ruské seriály. Na Annu Kareninu aj mysterióznu sériu ZATO si treba počkať

Streamovací gigant zároveň odmietol 20 kanálov so štátnou propagandou, ktoré má povinnosť zaradiť do vysielania.

04.03.2022 11:30
seriál ZATO, Netflix Foto:
Záber z pripravovaného ruského originálneho seriálu ZATO z produkcie Netflixu.
debata

Vedenie streamovacej služby dalo stopku svojim ruským projektom aj akvizíciám v reakcii na ruskú agresiu na Ukrajine. Netflix má rozbehnuté štyri originálne projekty. Prvým z nich je seriál Anna K, ktorý je súčasným spracovaním Tolstého Anny Kareniny a malo ísť o vôbec prvý ruský originálny seriál z produkcie Druhým projektom je len nedávno avizovaná neo-noirová detektívna dráma ZATO.

Duna Chalamet Čítajte aj Vieme, čím odštartuje HBO Max na Slovensku! Valia sa sem filmové hity...

Ďalším pozastaveným projektom je Nothing Special, dráma o mladom hercovi pracujúcom v charitatívnej organizácii pre ľudí so zdravotným postihnutím. Štvrtým stopnutým projektom je seriál s pracovným názvom Loop.

Francúzsko film festival Cannes koronavírus termín júl Čítajte aj Ďalší bojkot pre Rusko! Festival v Cannes odmietne oficiálne ruské delegácie

Informácie zverejnili viaceré zahraničné médiá. Netflix takisto odmietol zaradiť vysielanie ruských štátnych televíznych kanálov. Pre český denník idnes.cz to potvrdila Veronika Schieblová zo spoločnosti MSL, ktorá sa stará o komunikáciu spoločnosti Netflix v Českej republike. „Vzhľadom k súčasnej situácii nemáme v pláne tieto kanály zaraďovať do našich služieb,“ citovala vyhlásenie Netflixu.

Shoky a Morthy, Štěpán Kozub Čítajte aj Čo si pozrieť na Netflixe: Začiatok marca v znamení napätia aj zábavy. Prichádzajú aj Shoky a Morthy

Ako uvádza magazín Variety, vysielanie dvadsiatich vybraných kanálov v Rusku vyžaduje od 1. marca zákon od každej mediálnej služby, ktorá má viac ako stotisíc predplatiteľov. Netflix má v Rusku približne milión predplatiteľov. Na dodržiavanie nového zákona dohliada regulátor komunikácií – vládna agentúra Roskomnadzor, ktorá patrí pod ministerstvo komunikácií. Vedenie Netflixu zatiaľ neuviedlo, aké ďalšie kroky v tomto smere plánuje urobiť.

batman, the batman, Čítajte aj Temný, bezútešný, znepokojivý a najmä originálny! Nový Batman je odsúdený na úspech

Anna K aj ZATO zatiaľ odložili nabok

Záber z pripravovaného ruského originálneho... Foto: Netflix
Anna Chodčenkova, seriál Anna K, Netflix Záber z pripravovaného ruského originálneho seriálu Anna K z produkcie Netflixu.
Začiatok nakrúcania seriálu Anna K avizoval Netflix v júli 2021 v Moskve a v Petrohrade. Seriál sa odohráva v súčasnom Rusku a mladá Anna Karenina (v podaní Svetlany Chodčenkovej) je manželkou budúceho guvernéra Petrohradu (hrá ho známy ruský herec Fjodor Sergejevič Bondarčuk). Začne si milostnú aféru s Vronským, temperamentným dedičom hliníkového impéria. Románik sa vymkne spod kontroly a začne ohrozovať ich rodinné väzby a vzťahy.
Záber z pripravovaného ruského originálneho... Foto: Netflix
seriál ZATO, Netflix Záber z pripravovaného ruského originálneho seriálu ZATO z produkcie Netflixu.

Na ZATO, neo-noirový mysteriózny seriál o ambicióznej novinárke Kristine a policajtovi Daškinovi, upozornil Netflix len nedávno, 1. februára 2022. Ako oznámili, ide o príbeh, v ktorom novinárka a policajt vedú vyšetrovanie zmiznutia dieťaťa v 90. rokoch minulého storočia v meste Lobačevsk – 4, do ktorého bol obmedzený prístup.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Anna Karenina #vojna na Ukrajine