Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Netflix získal veľkú hereckú hviezdu, aby pobavila! No salvy smiechu sa nedostavili

Do toho prichádza na čelo katedry nová šéfka – Ji-Yoon (Sandra Oh), ktorá má za úlohu pozdvihnúť úroveň katedry a prispôsobiť ju nárokom 21. storočia. Od vedenia dostala nemilú úlohu vyhodiť troch profesorských veteránov, na ktorých prednášky nikto nechodí a pritom berú najvyššie platy. Ji-Yoon má svojich kolegov veľmi rada a tak „vyhadzov“ odsúva a chce dať matadorom šancu na zlepšenie, čo prináša kopec trpko smiešnych situácií.

nemocnica, nela pocisková, Čítajte aj Jojkárska Nemocnica s novým rekordom! Survivor pokračuje v diváckom pekle

Katedru navyše ťaží škandál s profesorom Billom Dobsonom (Jay Duplass), ktorému pred rokom zomrela milovaná manželka a odvtedy je synonymom rôznych excesov. Ji-Yoon má tak plné ruky práce dať dokopy totálne disfunkčnú katedru, a aby toho nebolo málo, stále bojuje o priazeň svojej adoptívnej dcérky, ktorá sa vyznačuje vysokým IQ a krutými hláškami a veľkým odhodlaním nezapadnúť.

The Chair má snahu priniesť v rámci len šiestich tridsaťminútových epizód priniesť mimoriadne prepletený príbeh, do ktorého sa musí vtesnať veľa postáv s dostatočne silným pozadím. Do toho museli scenáristi vtrepať aj dostatočnú dávku humoru. No nič z toho sa naplno nepodarilo. Samotné situácie, v ktorých sa jednotlivé charaktery ocitli nie sú vôbec vtipné, sú prirodzene ťaživé. Tu sa komediálne prvky hľadajú veľmi ťažko. Pritom tento seriál je prezentovaný ako komediálny seriál. Je tam zopár scénok, pri ktorých sa dá schuti zasmiať. Ostatné zápletky majú ambíciu akcentovať aspoň na malý úškrn s iskričkou nádeje na odľahčenie, no väčšinou sa to nedarí.

lets dance 2022, lets dance, Čítajte aj Markíza prichádza s prekvapením! Do ťažiskovej šou angažovala seriálovú hviezdu

Rozpoltené je aj samotné herecké obsadenie. Tým, že jednotlivé postavy by utiahli aj viac epizód, no nemajú na to priestor, tak všetko je vtesnané do tridsiatich minút a neraz sa dá ťažko posúdiť, kto je, respektíve, kto má byť hlavnou postavou. Či je to Ji-Yoon alebo Bill, prípadne stará garda profesorov, ktorí bojujú proti novému systému po svojom. Prirodzene vytŕča Sandra Oh (Ji-Yoon) a Jay Duplass (Bill), no väčší priestor by sa zaslúžili aj iné postavy a potom možno by seriál vyznel oveľa lepšie, zábavnejšie a naplnil by pôvodný úmysel tvorcov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sandra Oh #netflix #seriál The Chair