Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netflix získal veľkú hereckú hviezdu, aby pobavila! No salvy smiechu sa nedostavili

Koniec leta bol na Netflixe v znamení zábavy! Teda aspoň mal byť. Streamovací gigant pre svojich divákov uviedol komediálnu minisériu s názvom The Chair (Vedúca katedry) so skvelou herečkou Sandrou Oh v hlavnej úlohe. Oh je v súčasnosti jedna z najvychytenejších seriálových hviezd. Slávu jej priniesla lekárska dráma Grey's Anatomy (Klinika Grace), z ktorej po desiatich rokoch odišla. Rok 2014 bol pre ňu teda mimoriadne zlomový. Herečka mala potrebu vyzliecť lekársky plášť a zavesiť ikonickú Cristinu Yang na klinec a vyskúšať šťastie niekde inde. Zopár rokov to vyzeralo tak, že tento krok sa jej nevyplatil a nebola súčasťou žiadneho prevratného projektu.

03.02.2022 07:00
the chair, chair, sandra oh, Foto:
Seriál The Chair je zvláštnym dielom, nepobaví každého.
debata
hbo max, Čítajte aj Televízna vojna sa môže začať! Svetová platforma HBO Max prichádza na Slovensko

Rok 2018 nastal osudový zlom v jej kariére. Stala sa súčasťou ambicióznej kriminálky Killing Eve (Na muške), ktorá od prvej sezóny doslova pobláznila celý svet. Úloha kriminalistky Eve Polastri, ktorá má mimoriadne zvláštny vzťah so sériovou vrahyňou ju vyniesol na piedestál. Odvtedy sa o ňu televízie šklbú. Ona však v ostatnom období dávala prednosť nakrúcaniu nových sezón kriminálky, ktorá v roku 2022 dôjde do svojho finále a štvrtá séria bude rozlúčková. Dôvod je jasný – lákavejšie ponuky, vysoké honoráre a túžba opäť si vyskúšať niečo nové.

bridgerton, Čítajte aj Netflix v roku 2022 prinesie návrat svojich hitov! Toto si nemôžete nechať ujsť

Prvou lastovičkou v tomto smere bola úloha v novinke Netflixu. Seriál The Chair sa nakrúcal uprostred pandémie, čo spôsobilo aj jeho značné meškanie. Diváci sa ho dočkali až koncom augusta. Na veľké prekvapenie, Sandra Oh prikývla na kratučký formát. Streamovaciemu gigantu bola k dispozícii len na šesť epizód. Avšak už to stačilo, aby sa od tohto počinu očakával obrovský úspech. No akosi sa tento úmysel zasekol na polceste…

Veľká hviezda Sandra Oh sa nechala nahovoriť na... Foto: Netflix
sandra oh, the chair, Veľká hviezda Sandra Oh sa nechala nahovoriť na komediálnu minisériu od Netflixu.

Seriál The Chair prišiel so zaujímavou a veľmi súčasnou témou. Dej sa odohráva na fiktívnej prestížnej vysokej škole Pembroke, ktorá bojuje nielen s upadajúcim záujmom študentov, ale aj systémom vyučovania. Prebieha tu doslova súboj Titánov – starej, tradičnej generácie profesorov, ktorí nemajú kapacitu kráčať so súčasnými trendami a mladšou skupinou profesorov. Tí dokázali zmeniť nudné vyučovanie anglickej literatúry na atraktívne a zábavné hodiny, na ktoré sa študenti doslova hrnú. To sa, pochopiteľne, nepáči opačnej strane barikády, ktorá súčasnému svetu už nerozumie.

tomáš maštalír, seriál chlap, Čítajte aj Toto musíte vidieť! Česká Nova nakrútila vlastnú Druhú šancu s Maštalírom

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sandra Oh #netflix #seriál The Chair