Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koleník hviezdou v lekárskom seriáli! Poznáme detaily markizáckej novinky

Televízia Markíza už v januári odštartuje vysielanie úplne nového seriálu s názvom Druhá šanca. Hlavnou hviezdou bude Ján Koleník v netradičnej úlohe.

10.01.2022 07:00
debata
Ján Koleník bude hviezdou markizáckej novinky s... Foto: TV Markíza
ján koleník, druhá šanca, Ján Koleník bude hviezdou markizáckej novinky s názvom Druhá šanca. Nová lekárska dráma štartuje už v januári.

Ústrednou postavou seriálu je úspešný a ambiciózny lekár MUDr. Andrej Fabián, ktorému však následkom ťažkého poranenia mozgu vypadne z mysle posledných dvanásť rokov života. Musí tak postupne objavovať svet okolo seba a aj svoj osobný i profesijný život. Dej je vsadený do prostredia Nemocnice Bezručova, priestor v seriáli teda dostanú aj vzťahy medzi lekármi.

Na hranici, seriál Na hranici, braňo deák, simona kollárová, roman poláčik, Čítajte aj Kvôli tomuto odišiel Deák z Oteckov! Jojka predstavuje nový rodinný seriál

Seriál je natočený na motívy skutočných udalostí. Druhá šanca je slovenskou adaptáciou úspešného talianskeho seriálu DOC – Nelle tue mani, ktorý už bol medzičasom vysielaný v mnohých krajinách po celom svete. Inšpiráciou bol skutočný osud talianskeho lekára Pierdante Piccioniho, ktorý svoj neobvyklý príbeh vydal v knižnej podobe, natočila ho aj televízia a odvtedy je známy ako „Doktor Amnézia“.

this is us, Čítajte aj Aký bude seriálový január? Predsa plný premiér, toto si nenechajte ujsť

Koleník si v seriáli Druhá šanca vôbec prvý raz vo svojej kariére oblečie biely lekársky plášť. Obzvlášť v tomto neľahkom období je to pre neho silný moment. „Povolanie doktora som ešte nestvárňoval. A som rád, že môžeme týmto projektom vzdať hold tejto profesii, venovať sa večnému vzťahu pacient a lekár, kde končí chladná medicína a začína empatia a psychológia. Kde hľadanie diagnózy je detektívka medzi tajomstvami pacientov a ich rodín,“ dodal.

hbo max, disney, sky showtime, Čítajte aj Toto bude top televízna udalosť! V roku 2022 na Slovensku odštartujú svetoví hráči

„Je to pre mňa výborná herecká príležitosť, zahrať si postavu v troch úplne odlišných obdobiach života. Úspešného empatického lekára, zatrpknutého neobľúbeného šéfa, a zlomeného chlapa, ktorý si hľadá cestu k životu, ktorý už raz prežil, s totálne odlišným prístupom. Vymazať 12 rokov života je jedna vec, ale nanovo prežiť rodinné traumy, ktoré mali byť zahojené, vzťahy, ktoré boli vyrovnané, lásky, ktoré dávno vyprchali, učiť sa veci, ktoré boli každodennou rutinou, odznova spoznávať ľudí, ktorí boli starí známi, je druhá šanca,“ povedal obľúbený herec.

wandavision, elizabeth olsen, paul bettany, Čítajte aj Rok 2021 bol drsný: Tieto seriály sa definitívne rozlúčili so svojimi fanúšikmi

V seriáli ďalej diváci uvidia celý rad známych i neopozeraných hereckých tvárí, napríklad hviezdu z Oteckov Vladimíra Kobielskeho, Ráchel Šoltésovú a Adama Bardyho z Pána profesora, Dana Heribana z Hornej Dolnej, Sarah Arató z Najhoršieho týždňa môjho života, ale tiež Janu Majeskú, Zuzanu Norisovú, či Michaelu Majerníkovú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Koleník #TV Markíza #televízna sezóna 2021/2022 #seriál Druhá šanca