Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Nový Sex v meste je plný potenciálu! Je opäť vtipný, úderný a poriadne šokujúci

Prvá epizóda

Prvá epizóda je plná povestného humoru, nechýba povedomý soundtrack, ktorý navodzuje spomienky na pôvodný seriál. Rýchlo sa valiace dialógy medzi hlavnými postavami, doťahovanie sa medzi Carrie a jej priateľkami len podčiarkuje, že hoci Sex v meste dostal nový názov a musí sa prispôsobiť novej dobe, stále z neho srší niečo staré, ale v pozitívnom zmysle. Na svoje si prídu skalní fanúšikovia, no formát je pripravený zaujať aj úplne novú generáciu divákov. Poteší aj fakt, že hoci hrdinky viditeľne zostarli, čo je hnacím motorom pre celý seriál, ich povahové črty zostali a herečky vhupli do svojich charakterov, akoby neubehol ani jeden deň od čias, keď ich televízny svet videl naposledy.

popelka, tri oriešky pre popolušku, Čítajte aj Vianoce na Jojke: Ponúkne najväčší divácky valec sviatkov, mix filmov a rozprávok

Carrie (Sarah Jessica Parker) je stále knižnou autorkou, no doba ju prinútila vymeniť novinový stĺpček za podcast a Instagram. Áno, technický antitalent Carrie sa naučila ovládať smartfón. Aj to sú zmeny, ktoré prináša život. Žije si idylickým životom s pánom Božským (Chris Noth) a nikoho by nenapadlo, že sa blíži najväčší zvrat v jej živote. Charlotte (Kristin Davis) je stále rovnako upätá, prehnane emocionálna. Stále chce byť dokonalá a núti svoju rodinu, aby bola tiež. Čo sa jej úplne nedarí. Hlavne jej druhá dcéra Rose jej vie poriadne podkúriť.

Miranda (Cynthia Nixon) sa vracia do školy, aby mohla vykonávať novú činnosť v právnickej praxi. Cíti, že už má svoje roky, ale neskrýva to, čo podčiarkujú jej šedivé vlasy. Uvedomuje si, že je zo starej školy a súčasná generácia na ňu pozerá cez prsty. Hrdinkám sa občas ťažko zmieruje s tým, že ich dobehol čas.

mrázik, Čítajte aj Vianoce na Markíze: Bez Popolušky, experiment so Slunce, seno a obľúbené klasiky

Druhá epizóda

Druhá epizóda dala názvu seriálu A ako to bolo ďalej ten pravý význam. Totálny zvrat na konci prvej epizódy – smrť Božského (táto zápletka mala odštartovať uvažovaný tretí film a tvorcovia ju použili až teraz) – vliala do nového pokračovania úplne novú dynamiku. Všetko sa zmenilo a pre Carrie sa začína úplne nová životná etapa. A to je relevantný dôvod, prečo sa tento seriál vrátil na obrazovky. Pretože „nový“ Sex v meste práve získal novú energiu.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Sarah Jessica Parker #HBO #Sex v meste #HBO Max #And Just Like That #televízna sezóna 2021/2022