Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľká septembrová seriálová premiéra je tu! Jojka štartuje Kriminálku Kraj

Už v stredu večer odštartuje na obrazovkách Jojky nový seriál - Kriminálka Kraj. Pôvodne sa s vysielaním rátalo už počas minuloročnej jesene, no napokon sa premiéra posunula na neskôr. Dôvod? Nedostatok miesta vo vysielacej štruktúre a bombastický úspech Nemocnice, ktorá si "ukradla" všetku pozornosť, ale aj vysielacie sloty. Zimné obdobie je ideálny čas na seriály a preto to Jojka vyskúša s novinkou práve teraz. Poďte sa zoznámiť s postavami!

07.09.2022 06:00
kriminálka kraj, mitaš, kolesárová, Foto:
Už v nedeľu večer odštartuje Jojka vysielanie novinky s názvom Kriminálka Kraj.
debata

Jana Kolesárová / Zuza Vicenová je rozvedená kriminalistka pôvodom z Východu, hrá americký futbal a s exmanželom Petrom (Adrian Jastraban) má syna Jonáša. Po odchode syna na výšku začala pociťovať syndróm prázdneho hniezda, čo súviselo aj s jej manželstvom. Manžel a kolega Petr sa stal šéfom ich jednotky a po jeho povýšení spolu takmer úplne prestali tráviť čas. Odchod syna len urýchlil uvedomenie si faktu, že už nemajú takmer nič spoločné. Manželstvo sa im rozpadlo, ale rozvod prebehol pokojne a dohodou. Zuza bývalého manžela v práci rešpektuje, no keď treba a má na to argumenty, vyjadrí nespokojnosť s jeho postupom. Zuza sa venuje americkému futbalu.

Herečka Jana Kolesárová v seriáli Kriminálka Kraj. Foto: TV JOJ
jana kolesárová, kriminálka kraj, Herečka Jana Kolesárová v seriáli Kriminálka Kraj.
skyshowtime, Čítajte aj Európu čaká štart unikátnej streamovacej služby! Kedy príde na Slovensko? Poznáme dátum...

Marián Mitaš / Jano Tesár je na rozdiel od Zuzy pôvodom zo Záhoria. Do konca štúdia na vysokej škole žil v malom rodinnom dome vo Svätom Jure aj so svojimi rodičmi. Po absolvovaní práva dostal pracovnú ponuku v Košiciach, kde pôsobil na kriminálke. Žil tam 20 rokov, chvíľu to vyzeralo, že sa ožení a založí si rodinu, ale nevyšlo to. Pre Jana bola práca vždy prioritou, a to sa s úspešným vzťahom skôr, či neskôr, vylučovalo. Ani s jeho problémom s alkoholom, ktorý sa snaží tajiť. Jano bol presvedčený, že na Východe už ostane celý život, no vracia sa späť domov. Je to možnosť ujsť pred minulosťou a všetkým, čo sa mu nepodarilo vyriešiť.

Herec Marián Mitaš v seriáli Kriminálka Kraj. Foto: TV JOJ
Marián mitaš, kriminálka kraj, Herec Marián Mitaš v seriáli Kriminálka Kraj.
extrémne premeny, maroš molnár, Čítajte aj Boj o každého diváka sa stupňuje! Markíza vracia do hry kultovú reality šou

Adrian Jastraban / Petr Vicen je Zuzin bývalý manžel a súčasný šéf. Je Čech, ktorý žije na Slovensku od vysokej školy, ostal tu najmä kvôli Zuzane. Oceňuje, že aj po rozvode majú dobrý vzťah. Vzájomne sa rešpektujú. Petr je šéfom jednotky len krátky čas. Na jeho uvoľnené miesto vyšetrovateľa vlastne prichádza Jano. Petr má ako dlhoročný člen jednotky akceptáciu nadriadených, ale hlavne členov tímu. Paradoxom je, že ich bývalá šéfka Jaroška, ktorej sa už nechcelo riadiť a mať funkciu, sa stala súčasťou tímu. Nielen Petr sa ešte občas pozabudne a správa sa k nej ako ku svojej nadriadenej.

návštevnosť webov Čítajte aj Návštevnosť webov: Čas opäť predbehol Topky, Denník N sa vrátil do top dvadsiatky

Darina Abrahámová / Mária Jarošová / Jaroška je bývalá šéfka krajskej kriminálky, má tesne pred dôchodkom. Z osobných dôvodov sa rozhodla, že už nechce byť v riadiacej pozícii, čo jej šéfovia akceptovali. Ostala však pracovať na oddelení, no takmer nikdy nechodí do terénu. Napriek zaužívanej predstave, že ženy v jej veku nerozumejú technike a technológiám, Jaroška je v týchto veciach zorientovaná, dokonca vynikajúca. Aj preto poskytuje jednotke technickú podporu, komunikuje s labákmi, forenznými technikmi, operátormi… Okrem toho vie prísť s dobrými nápadmi, ktoré vyšetrovanie často posunú míľovými krokmi vpred.

Peter Nádasdi / Árpi Filo je futbalista, civilným povolaním tréner vo fitnescentre. Je spoluhráčom Zuzy, ktorá si na futbale vybíja frustráciu zo zločinu a udržuje kondičku. Árpi je do nej už roky zamilovaný. Arpád veľa rozumu nepobral, zato je sexy. To však Zuzu neláka, aj keď sa už párkrát pristihla pri úvahách o tom, že by jej asi neprekážalo sa s ním vyspať. Filo to cíti a preto sa jej mieša do života. Až sa doň zamieša významne a naposledy, keď sa stane z vedľajšej epizódnej postavy hlavnou postavou prípadu, ktorý budú Zuza s Janom vyšetrovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #TV JOJ #seriál Kriminálka Kraj #televízna sezóna 2022/2023