Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Forbes má novú šéfredaktorku. Zmena vo vedení redakcie nastáva po 14 rokoch

Dlhoročný šéfredaktor Juraj Porubský z vydavateľstva odchádza.

21.02.2024 00:00
Lucia Okšová, Forbes Foto:
Novou šéfredaktorkou magazínu Forbes sa stáva Lucia Okšová.
debata

Forbes Slovensko vedie nová šéfredaktorka Lucia Okšová. Vo funkcii nahrádza dlhoročného šéfredaktora magazínu Juraja Porubského, ktorý bol pri časopise od jeho vzniku v roku 2010. Porubského pôsobenie vo vydavateľstve sa končí v marci.

Silná zostava, Veronika Cifrová Ostrihoňová Čítajte aj Cifrová Ostrihoňová mieri do politiky: RTVS ju okamžite sťahuje z obrazovky, končí aj Silná zostava

Okšová pôsobí vo vydavateľstve takmer sedem rokov, od apríla minulého roka riadila online stránku Forbes.sk. Na pozícii šéfredaktorky plánuje previesť redakciu obdobím transformácie a spoplatnenia digitálneho obsahu. „Forbes Slovensko ako značka otvára dvere – ale potrebujeme toho omnoho viac. Nestačí, aby nás ľudia čítali v papierovej verzii, ale aby Forbes pokračoval na slovenskom trhu ako silná značka aj v digitálnom priestore,“ uvádza nová šéfredaktorka. Viaceré zmeny plánuje priniesť aj do printového vydania magazínu.

„Je skvelé, že vo Forbes Slovensko dokážeme identifikovať a rozvíjať mladé talenty a dať im aj priestor zapojiť sa do vedenia firmy,“ dodáva Martina Milichovská, ktorá je od júla minulého roka riaditeľkou spoločnosti Forbes. Predtým dlhé roky pôsobila ako obchodná riaditeľka.

Vytoč môjho agenta, Klára Issová Čítajte aj Obľúbili ste si Kláru Issovú v Zrade? V novom seriáli sa predstaví v úplne inej polohe

Lucia Okšová pôsobí vo Forbes Slovensko od roku 2017, pričom od apríla minulého roka sa vrátila z materskej dovolenky, aby viedla online verziu magazínu. Od tohto roka prebrala vedenie ako online, tak aj printovej časti redakcie Forbes Slovensko. Predtým písala pre Hospodárske noviny a Aktuálne.sk.

„Sme radi, že kormidlo po Jurajovi (Porubskom) preberá Lucia, ktorá Forbes pozná veľmi dobre a dokáže ho obsahovo previesť potrebnými zmenami. Značka Forbes má na Slovensku vysoký kredit, ktorý potrebujeme rozvíjať a byť na pulze doby,“ hovoria vydavatelia Peter Barecz a Erik Conrad.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Forbes #personálne zmeny