Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Cifrová Ostrihoňová mieri do politiky: RTVS ju okamžite sťahuje z obrazovky, končí aj Silná zostava

Moderátorka bude kandidovať do europarlamentu.

20.02.2024 11:45
Silná zostava, Veronika Cifrová Ostrihoňová Foto:
Moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová končí ako moderátorka Silnej zostavy.
debata (38)

Kandidátnu listinu Progresívneho Slovenska (PS) v eurovoľbách doplní novinárka a moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová. Jej kandidatúru do Európskeho parlamentu oznámilo hnutie na utorkovej (20. 2.) tlačovej konferencii. Na čele eurokandidátky Progresívneho Slovenska je expremiér Ľudovít Ódor.

Eurovoľby sa budú na Slovensku konať v sobotu 8. júna. Slováci si budú voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie. Cifrová Ostrihoňová chce byť v europarlamente hlasom otvoreného, férového a silne proeurópskeho Slovenska. „Vidím, ako na pôde európskeho parlamentu zástupcovia Slovenska znevažujú naše demokratické ukotvenie a pod rúškom obhajoby národných záujmov im v realite škodia,“ uviedla na tlačovej konferencii PS.

Video

Cifrová Ostrihoňová aktuálne uvádzala v RTVS diskusnú reláciu Silná zostava. Po oznámení vstupu do politiky ju RTVS okamžite sťahuje z obrazovky. Relácia sa pritom po zimnej prestávke vrátila na obrazovky len 19. januára a stihla odvysielať iba tri premiérové vydania.

„Vzhľadom na odchod moderátorky Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej z diskusnej relácie Silná zostava, bude relácia nahradená reprízami talkshow Trochu inak s Adelou. Vstup Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej do politiky je nezlučiteľný s jej ďalším pôsobením na obrazovkách RTVS,“ uviedla vedúca odboru komunikácie RTVS Zuzana Vicelová. Moderátorka o svojom rozhodnutí informovala vedenie RTVS v pondelok (19.2.) predpoludním.

Marcel Merčiak Čítajte viac Známy moderátor RTVS prekvapuje. Bude písať pre portál zaradený na zozname webov so sporným obsahom

Na pozíciu moderátorky Silnej zostavy nastúpila Cifrová Ostrihoňová v roku 2021. Do RTVS prišla z TV Markíza, kde pôsobila na pozícii redaktorky. Ako moderátorka Silnej zostavy mala premiéru na jar v roku 2021, ako stála hostka jej sekundovala komička Simona Salátová. RTVS diskusiu uvádzala v štvrtkové večery na Jednotke po Zlatých časoch. Pred Cifrovou Ostrihoňovou bola moderátorkou Silnej zostavy Oľga Baková, ktorá po spore s vtedajším vedením na čele s Jaroslavom Rezníkom z RTVS odišla.

Na jar v roku 2022 RTVS presunula Silnú zostavu na Dvojku do neskoršieho vysielacieho času, kde bola uvádzaná spolu s ostatnými diskusiami – Trochu inak s Adelou, Večera s Havranom a Do kríža. Silná zostava bola vysielaná každý druhý piatok, striedala sa s talkshow Adely Vinczeovej Trochu inak. Silnú zostavu v priemere sledovalo zhruba 30-tisíc divákov a jej podiel na trhu sa v čase vysielania hýbal okolo 2 %. Trochu inak s Adelou dosahuje viac ako dvojnásobný výkon.

Dominik Matulaj Čítajte aj Prvé Televízne noviny majú nového moderátora. Markíza siahla po osvedčenej tvári

© Autorské práva vyhradené

38 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #personálne zmeny #Veronika Cifrová Ostrihoňová #silná zostava #eurovoľby 2024