Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slovensko opäť „zahviezdilo“ v zahraničných novinách: Médiá riešia Šimkovičovú aj Ficov záhadný obrat

Čo píšu zahraniční novinári o Slovensku počas posledných týždňov? Zaujíma ich Šimkovičová ale aj protivládne protesty a reformy.

31.01.2024 06:00
Predseda vlády Robert Fico Foto: ,
Predseda vlády Robert Fico.
debata (29)

Aký obraz má Slovensko v zahraničí? Podľa zahraničných médií sme krajinou, kde sa protestuje proti vládnej reforme a tiež krajinou, ktorá prudko mení svoju zahranično-politickú orientáciu.

Pozornosť relácie Newsroom na českej ČT24 upútala ministerka kultúry Martina Šimkovičová. Najnovšie sa zaoberali tým, že z facebookovej stránky ministerstva zmizli všetky príspevky Šimkovičovej, v ktorých vystupovala proti LGBTI+ menšine. Ministerka tvrdila, že je za tým kybernetické ohrozenie, údajne nemá k dispozícii heslá od účtov.

andrej danko Čítajte viac Slováci sa otvorene vysmievajú Andrejovi Dankovi: Na účet mu posielajú centy s vtipnými odkazmi
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Newsroom ČT24 (@newsroomct24)

Magazín Financial Times minulý týždeň napísal o pozoruhodnom „obrate“ Roberta Fica počas jeho návštevy Ukrajiny. Už v úvode článku ho nazvali „Russia-friendly“ premiérom, teda premiérom, ktorý je naklonený Rusku. Autor článku upozornil, že Fico otočil a len niekoľko dní po tom, čo de facto spochybnil suverenitu Ukrajiny, prisľúbil našim susedom pomoc. „Ficove sľuby na Ukrajine sú v ostrom kontraste s provokatívnymi komentármi, ktoré urobil v posledných dňoch,“ upozorňujú Financial Times. Na Ficove vyjadrenia upozorňovala aj CNN.

„Bolesť hlavy“ v EÚ

Magazín Fair Observer zase upozornil, že Fico je „najnovšou bolesťou hlavy v EÚ“. Novinár upozorňuje, že Fico má blízko k Viktorovi Orbánovi a že zvyšok Európy sa na nás začína pozerať tak, ako na Maďarsko. Upozorňuje tiež na protivládne protesty, ktoré súvisia s reformou Trestného zákona a so snahou zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry.

hoaxy a podvody Čítajte viac Ministerstvo vnútra stoplo projekt, ktorý bojuje proti hoaxom: Slováci sa spojili a zbierajú peniaze na pokračovanie

Niekoľko zahraničných médií zaujala aj správa, že ministerka kultúry Šimkovičová sa rozhodla obnoviť kultúrnu spoluprácu s Ruskom a Bieloruskom. Na túto správu reagovalo aj niekoľko špecializovaných magazínov, ktoré sa venujú kultúre a umeniu.

Veľká pozornosť sa venuje aj protivládnym protestom. Spomínali ich viaceré zahraničné médiá, najviac pozornosti im však venujú v Českej republike, kde o nich pravidelne píšu.

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Šimkovičová