Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slováci sa otvorene vysmievajú Andrejovi Dankovi: Na účet mu posielajú centy s vtipnými odkazmi

Na transparentný účet, ktorý si Andrej Danko založil kvôli kandidatúre na prezidenta SR, pribúdajú zvláštne platby.

29.01.2024 10:11
andrej danko Foto: ,
Andrej Danko (SNS) počas rokovania parlamentu.
debata (62)

Andrej Danko sa bude uchádzať o dôveru ľudí a chce sa stať prezidentom Slovenskej republiky. Na tento účel si otvoril aj transparentný účet, na ktorom môže ktokoľvek sledovať finančné vklady aj výbery. Túto povinnosť má každý kandidát, účty slúžia najmä na účely verejnej kontroly, médiá ale aj odborníci z nich vedia vyčítať, či bolo s peniazmi v kampani správne naložené, ale aj to, kto daného kandidáta podporil.

Pred niekoľkými dňami sa však na účte Andreja Danka začali objavovať jednocentové platby, ku ktorým ľudia pridávajú svoje odkazy. Mnohé z nich sa stali virálnymi a tak pribúdali ďalšie a ďalšie. Dnes sú ich na účte tisíce.

hoaxy a podvody Čítajte viac Ministerstvo vnútra stoplo projekt, ktorý bojuje proti hoaxom: Slováci sa spojili a zbierajú peniaze na pokračovanie

Niektoré odkazy sú stručné, ale jasné – „Nie je hanba ako hanba, kapitán“ či „Jeden cent za to, ako nás roky zabávate. Druhý na to, aby to už ďalej nebolo z pozície politika“. Iné reflektujú posledné Dankove kauzy a prispievajú na semafor, či spomínajú na staršie a cent venujú na horalku či na lístok do Moskvy.

Andrej Danko bude musieť takéto platby vrátiť, uvádza Denník N. Podľa zákona musí kandidát na prezidenta takéto výsmešné platby vrátiť, pretože o platcoch nemá dostatočné identifikačné ú­daje.

Bude Danko prezidentom?

Andrej Danko by sa podľa najnovšieho prieskumu preferencií kandidátov na prezidentský úrad do druhého kola nedostal. V prvom kole prezidentských volieb by v druhej polovici januára získal najviac hlasov Peter Pellegrini s podporou 38,1 percenta. S druhým najväčším počtom hlasov by s ním do druhého kola volieb postúpil Ivan Korčok (35,6 percenta). V druhom kole by získal Pellegrini 54,2 percenta a Korčok 45,8 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre reláciu TV Markíza Na telo, píše TASR.

Na treťom mieste by v prvom kole volieb skončil Štefan Harabin s podporou 10,9 percenta. Ján Kubiš by získal 4,9 percenta hlasov. Andrej Danko by oslovil 3,3 percenta. Miroslav Radačovský by dostal 2,4 percenta a Krisztián Forró 2,3 percenta. Pod jedno percento by získali Ján Drgonec (0,9 percenta), Beáta Janočková (0,6 percenta), Peter Kuťka a Marta Čurajová (zhodne po 0,5 percenta) .

© Autorské práva vyhradené

62 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko #prezidentské voľby 2024