Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Z televízie priamo na hrad. Bývalá hovorkyňa ČT posilňuje tím českého prezidenta

Komunikáciu českého prezidenta posilnili dlhoroční zamestnanci českej verejnoprávnej televízie.

18.12.2023 15:00
Karolína Blinková Foto:
Karolína Blinková
debata

Bývala hovorkyňa Českej televízie Karolína Blinková posilnila tím Kancelárie prezidenta Českej republiky, kde nastúpila na pozíciu vedúcej Oddelenia komunikácie a zároveň zástupkyne riaditeľa komunikácie.

novinár, tlačová konferenciaa Čítajte aj Turbulencie v RTVS, vyhrážky novinárom či zmena na čele Markízy. Aj to boli udalosti, ktoré v médiách rezonovali v roku 2023

Riaditeľom komunikácie Hradu a hovorcom českého prezidenta Petra Pavla je od novembra Vít Kolář, ktorý v minulosti rovnako pôsobil v Českej televízii, kde viedol divíziu korporátnych vzťahov, komunikácie a obchodu.

Blinková pracovala v Českej televízii na tlačovom oddelení od roku 2013, v roku 2017 sa stala hovorkyňou. Na pozícii skončila spolu s Kolářom na jeseň tohto roka po odchode bývalého generálneho riaditeľa Petra Dvořáka a nástupe nového generálneho riaditeľa Jana Součka.

Prezidentská kancelária o tom informovala v statuse na sociálnej sieti X.

personálne zmeny 2023 Čítajte aj Najväčšie prestupy roka: Nový šéf Markízy, zmeny v manažmente RTVS aj noví riaditelia obchodných reťazcov

Obdobná situácia sa udiala aj v slovenskej prezidentskej kancelárii. Hovorcom prezidentky SR Zuzany Čaputovej sa stal v roku 2018 Martin Strižinec, ktorý do prezidentského paláca prišiel z RTVS. Vo verejnoprávnej televízii predtým päť rokov moderoval politickú diskusiu O 5 minút 12.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hovorca prezidenta #Petr Pavel