Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Očakávajte ďalšie zdražovanie. Zvýšenie cien plánuje aj táto streamovacia služba

Po Disney+ avizuje vyššie ceny aj Netflix.

06.10.2023 06:00
debata
Ilustračné foto. Foto: Profimedia
streamovacie služby, Netflix Ilustračné foto.

Americká streamovacia platforma Netflix plánuje zvýšenie predplatného pri svojej službe neobsahujúcej reklamu. Presnejšie informácie o termíne zvýšenia cien a rozsahu tohto zvýšenia zatiaľ nie sú k dispozícii.

Informáciu o zvýšení cien priniesol denník The Wall Street Journal s odvolaním sa na zdroje oboznámené so situáciou. Netflix sa k správe odmietol vyjadriť, podľa zdrojov však teraz diskutuje o zdražení na viacerých trhoch po celom svete. Prvé budú pravdepodobne na rade Spojené štáty a Kanada.

streamovacie služby Čítajte viac Netflix, HBO Max, Voyo, Disney+ či SkyShowtime? Ktorú streamovaciu službu si vybrať a koľko to stojí?

Netflix je však podľa denníka jedinou veľkou streamovacou platformou, ktorá v uplynulom roku nezvýšila ceny. Namiesto toho sa snažila podporiť svoje tržby opatreniami proti zdieľaniu prístupových hesiel.

Predplatné služby Netflix Standard bez reklamy teraz v Spojených štátoch predstavuje 15,49 dolára (v prepočte 14,80 eura) mesačne, na Slovensku je to 9,99 eura mesačne. Na konci júna mal Netflix po celom svete zhruba 238 miliónov predplatiteľov.

Ďalšia veľká streamovacia služba Disney+ oznámila zvyšovanie cien už dávnejšie. Nepríjemná správa sa koncom roka dotkne aj slovenských používateľov. Od 1. novembra začne platiť nová výška predplatného pre nových používateľov a od 1. decembra si priplatia aj súčasní zákazníci. Zvýšenie cien sa týka všetkých európskych štátov, kde je Disney+ dostupné.

Netflix, predplatné, streamovacia služba Čítajte viac Lacnejší Netflix s reklamami sa pomaly rozbieha. Bude dostupný aj na Slovensku?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #streamovacie služby