Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Lacnejší Netflix s reklamami sa pomaly rozbieha. Bude dostupný aj na Slovensku?

Pol roka po spustení má paušál s reklamami päť miliónov predplatiteľov.

18.05.2023 12:30
Netflix, predplatné, streamovacia služba Foto:
Netflix už ponúka aj lacnejšie predplatné s reklamami.
debata
markíza, tv markíza, Čítajte aj Nečakaný zvrat v ambicióznych plánoch Markízy: Ako to vyzerá s pripravovanou televíziou?

Streamovaciu služby Netflix s reklamami si už predpláca päť miliónov aktívnych používateľov mesačne. Firma, ktorá dlho poskytovala svoj program bez reklám, ponúkla lacnejšie predplatné s reklamnými blokmi vlani v novembri. Cieľom nového typu paušálu je prilákať viac zákazníkov a získať nový zdroj príjmov, pretože čelí väčšej konkurencii.

Action Čítajte aj Lacný reťazec otvára už štvrtú predajňu. Po Bratislave a Zvolene prišiel na rad Trenčiansky kraj

Testovanie paušálu s reklamami

Netflix ako priekopník streamovaného videa prišiel koncom minulého roka s možnosťou predplatiť si jeho program s reklamami za 6,99 dolára na mesiac (zhruba 6,46 eura) na dvanástich trhoch, vrátane Spojených štátov. Predplatné bez reklám začína na 9,99 dolára mesačne.

Na Slovensku zatiaľ streamovacia služba ponúka len drahšiu verziu bez reklám. Mesačné predplatné stojí od 7,99 eura po 11,99 eura. Kedy bude aj u nás dostupné lacnejšie predplatné s reklamami, zatiaľ nie je známe. Ku koncu marca mal Netflix celosvetovo 232,5 milióna predplatiteľov svojich služieb.

TA3 Čítajte aj Televízia ta3 s revolučnými zmenami: Nové štúdiá, relácie, unikátna LED stena

Obmedzenie zdieľania účtov

Druhým opatrením, ktoré Netflix testuje na zvýšenie výnosov z predplatného, je obmedzenie zdieľania prístupových údajov mimo jednu domácnosť, respektíve umožnenie zdieľania za určitý poplatok. Netflix uvádza, že najmenej tretina všetkých používateľov po celom svete dala svoje prístupové heslo k účtu na Netflixe minimálne ešte jednému ďalšiemu človeku. Pri 232 miliónoch predplatiteľov tak ide o 100 miliónov používateľov, z ktorých nemá Netflix žiadny príjem.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #streamovacie služby