Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Návštevnosť webov: Nový líder rebríčka prevádzkovateľov si obhájil prvenstvo. A ako jediný prekonal trojmiliónovú hranicu

Poradie najnavštevovanejších webov sa v júni opäť premiešalo.

05.07.2023 06:00
dvojica, počítač, notebook, internet, mapa,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Slovenské weby v júni navštívilo takmer 4,3 milióna unikátnych používateľov (RU – real users), čo je v medziročnom porovnaní až o 4,7 % viac. V porovnaní s predchádzajúcim mesiacom však nastal pokles, počet návštevníkov sa znížil o 2 %.

the company you keep, riskantná známosť, Čítajte aj Júl na Disney+: Hviezda seriálu This is Us v úplne novom seriáli! A nielen to...

V rebríčku prevádzkovateľov si pozíciu lídra potvrdil mediálny dom News and Media, ktorý v máji po rokoch predbehol na prvej pozícii vydavateľstvo Ringier Slovakia. Vyplýva to z auditovaného merania návštevnosti slovenských internetových médií IABmonitor.

Prevádzkovatelia webov: Nový líder si obhájil prvenstvo

Rebríček prevádzkovateľov slovenských webov zaznamenal v máji prekvapivú zmenu. Dlhoročného lídra rebríčka – mediálny dom Ringier Slovakia – z prvej pozície vytlačil mediálny dom News and Media Holding (NMH). Nestalo sa tak prvýkrát, NMH sa podarilo dostať na čelo rebríčka už v októbri minulého roka, kedy prekonal dovtedy neporaziteľného lídra s veľmi tesným rozdielom 2 175 RU.

V máji sa mu však podarilo dostať na čelo rebríčka s výraznejším náskokom o 121 965 RU a v júni si prvenstvo potvrdil. V prvej desiatke prevádzkovateľov ako jediný medziročne zvýšil návštevnosť svojho portfólia webov dvojciferne (+11,5 %) a ako jediný tiež prekonal hranicu troch miliónov unikátnych návštevníkov.

Traf to!, Juraj „Šoko“ Tabaček Čítajte aj RTVS v slepej uličke: Ďalšia "nová" relácia definitívne končí, televízia opäť hľadá náhradu

Ringier Slovakia sa tak opäť musel uspokojiť s druhým miestom, od NMH ho delilo 86 270 RU. Ani na ďalších priečkach rebríčka nedošlo k zmene. Trojkou je Zoznam nasledovaný vydavateľstvami Petit Press a Startitup. Šiesta pozícia patrí Our Media SR, ktoré je posledným mediálnym domom, ktorý so svojím portfóliom webov prekonalo hranicu dvojmiliónovej návštevnosti.

Zmena udiala na siedmej priečke, na ktorú sa opäť vrátila agentúra SITA a preskočila vydavateľstvo Mafra Slovakia. Desiatku najväčších prevádzkovateľov slovenských webov uzatvárajú FPD Media a Markíza – Slovakia.

Vydrica Čítajte aj Hlavnému mestu pribudne nová atrakcia. Po rokoch plánov bude mať výťah na Bratislavský hrad

Najčítanejšie slovenské weby

Pozíciu najnavštevova­nejšieho slovenského webu si naďalej držia aktuality.sk, ktoré v júni navštívilo 2,55 milióna čitateľov. Pre spravodajský portál to znamenalo pokles o 3,4 % voči predchádzajúcemu mesiacu a o 3,6 % medziročne.

Pozíciu dvojky slovenského internetu si udržal zoznam.sk s 2,5 milióna čitateľmi, svoju návštevnosť voči predchádzajúcemu mesiacu zvýšil o 0,3 %, no medziročne ju znížil o 2,0 %.

Na tretiu pozíciu sa vrátila pluska.sk s 2,4 milióna návštevníkmi, ktorá tak na štvrtú priečku opäť odsunula sme.sk. Spravodajský portál v júni navštívilo 2,36 milióna čitateľov, o 5,4 % menej ako v máji.

Piatu pozíciu si obhájila pravda.sk, na ktorú si kliklo 2 milióny čitateľov, voči predchádzajúcemu mesiacu to znamenalo pokles o 3,1 %. Weby v prvej päťke sú jedinými slovenskými portálmi, ktoré majú mesačne viac ako 2 milióny návštevníkov.

foundation, Čítajte aj Seriálový júl: Návrat vizuálne úchvatného hitu a pokračovanie desivého príbehu

Druhú päťku najnavštevova­nejších webov otvárajú topky.sk, ktoré zvýšili voči predchádzajúcemu mesiacu svoju návštevnosť o 6,7 %, čo je najviac v rámci prvej desiatky webov. Portálu to zabezpečilo postup v rebríčku o dve miesta, z 8. miesta v máji na 6. miesto v júni.

Pozíciu si vylepšil aj nováčik v top desiatke – azet.sk. V júni sa posunul o jednu priečku vyššie na 8. miesto s 1,7 milióna návštevníkmi. Ustúpiť mu musel startitup.sk, ktorý so 1,68 milióna návštevníkmi klesol zo 7. na 9. miesto.

Prvú desiatku uzatvára hnonline.sk s 1,53 milióna návštevníkmi. Tento spravodajský portál zaznamenal v top desiatke najvýraznejší pokles, voči predchádzajúcemu mesiacu o 6,1 % a v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka o 10,1 %.

diana morova tomas mastalir  v kuchyni Čítajte aj Zapáčil sa vám seriál Tomáš a Diana na Jojke? Máte smolu, na obrazovkách končí

Weby televízií a rádií

Spomedzi webov televízií a rádií bol v júni najnavštevovanejším spravodajský portál TV JOJ noviny.sk nasledovaný spravodajským portálom Markízy tvnoviny.sk. Obidva spravodajské portály komerčných televízií zvýšili voči predchádzajúcemu mesiacu svoju návštevnosť, noviny.sk o 6,1 % a tv.noviny.sk o 1,2 %.

Tretia priečka patrí webu rtvs.sk, ktorý v júni znížil svoju návštevnosť o 14,8 % voči predchádzajúcemu mesiacu, na čom sa však podpísal koniec hokejového šampionátu. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka svoju návštevnosť významne zvýšil (+33,8 %), a to ako jediný spomedzi webov televízií a rádií.

Štvrtá priečka patrí televíznemu webu Markízy (markiza.sk), napriek poklesu návštevnosti o 22,4 % voči predošlému mesiacu. Na piatej priečke sa umiestnil televízny web Jojky (joj.sk), ktorý, naopak, svoju návštevnosť medzimesačne zvýšil o 10,7 %, medziročne však poklesol o 22,5 %.

Šiesta pozícia patrí webu spravodajskej televízie ta3 (ta3.com), ktorý však zaznamenal pokles návštevnosti medzimesačne o 12,4 % aj medziročne o 5,2 %.

secret invasion, tajná invázia, samuel l. jackson, Čítajte aj Veľká hanba v americkom seriáli: Slovensko – krajina v ruskom područí hodná zbombardovania

Ďalšie miesta v rebríčku patria webom rádií, ktoré všetky znížili svoju návštevnosť dvojciferne v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Najnavštevovanejším je aj naďalej s výrazným náskokom web rádia Expres, nasledovaný Fun rádiom a rádiom Vlna.

Spomedzi rádiových webov navštívilo viac ľudí ako v predchádzajúcom mesiaci len Vlnu a Rock. Web rádia Vlna navštívilo až o 49,9 % návštevníkov viac a web rádia Rock o 15,6 %.

Zdroj údajov: IAB Slovakia / IABmonitor. Poznámka: Portál Mediaklik.sk patrí do vydavateľského domu OUR MEDIA SR.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #IAB Slovakia #návštevnosť webov #IABmonitor