Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Takto bude vyzerať ďalší bratislavský mrakodrap. Ponúkne stovky bytov za relatívne dostupné ceny

Projekt Ister Tower sľubuje cenovo dostupnejšie bývanie v novom centre Bratislavy.

17.11.2023 00:00
Ister Tower Foto:
Vizualizácia projektu Ister Tower.
debata (13)

Panorámu Bratislavy doplní nový mrakodrap. Vo vznikajúcom novom centre Bratislavy, takzvanom „downtown“ vďaka svojej koncentrácii výškových budov, predstavil svoju podobu ďalší projekt.

Viacfunkčný komplex Ister Tower postaví investičná skupina DRFG v spolupráci s developerom The Galata Group. Nachádzať sa bude v širšom centre mesta medzi Landererovou a Chalupkovou ulicou, v blízkosti ďalších výškových budov ako je Sky park, Eurovea Tower alebo Nivy Tower.

druhá šanca, Čítajte aj Markíza v roku 2024: Najočakávanejší seriálový návrat stálice, ktorú Slováci zbožňujú

Projekt v celkovej hodnote takmer 250 miliónov eur ponúkne približne 500 bytov, komerčné priestory a dostatok parkovacích miest v podzemí. Hlavnou dominantou bude 100 metrov vysoká veža s 33 podlažiami, ktorú doplnia dva menšie apartmánové domy. Zahájenie výstavby je naplánované na prvú polovicu roku 2024, jej dokončenie o tri roky neskôr.

Na rozdiel od susedných projektov necieli Ister Tower iba na najluxusnejší segment zákazníkov, ale mal by ponúknuť relatívne dostupné bývanie aj pre vyššiu strednú triedu priamo v novom centre mesta. Tomu zodpovedá aj plánovaná dispozícia bytov, ktorá sa namiesto klasických investičných bytov typu 2+kk zameriava na väčšie byty s rozlohou viac ako 80 metrov štvorcových vhodných na dlhodobé bývanie pre rodiny.

Vizualizácia projektu Ister Tower:
Ister Tower Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Vizualizácia projektu Ister Tower.

Projekt Ister Tower bol ohlásený ešte v roku 2017. Po niekoľkých odkladoch a prvotných vizualizáciách bol odhalený finálny architektonický výraz. V súčasnosti sa projekt dokončuje pre stavebné povolenie a v ďalšom kroku bude vypísané výberové konanie na generálneho dodávateľa stavebných prác. Developer deklaruje, že budovy budú spĺňať najvyššie energetické štandardy.

„Fasáda Ister Tower svojou dynamikou pripomína neďaleký Dunaj a jeho meandre, ktoré vež nesie i vo svojom názve,“ hovorí k samotnej stavbe architektonická kancelária A1 Architecture, ktorá je podpísaná aj pod susedným exkluzívnejším projektom Portum Towers.

Portum Towers Čítajte viac Panorámu Bratislavy doplní dvojica štíhlych veží. Vyrastie medzi Euroveou a Sky Parkom

Sto metrov vysoká veža Ister Tower získa dynamický vzhľad zvlnenej rieky vďaka štruktúre balkónov. Dotvárať ju bude sedempodlažná polyfunkčná budova s obchodmi a službami v parteri, administratívou na druhom až šiestom podlaží a bývaním na siedmom mezonetovom podlaží. Nasledovať bude 12-podlažná budova hotela s kompletnými službami ako stravovanie, služby, zábava, konferenčné priestory, bar a ubytovanie v izbách aj apartmánoch.

V západnom trojuholníku parcely sa má nachádzať štvrtá stavba – osempodlažný apartmánový hotel. Celý komplex má byť postavený na podzemných garážach, ktoré budú zaberať dve podzemné podlažia. Vizualizáciu celého projektu si môžete pozrieť v galérii vyššie.

bog brother Čítajte aj Ako vyzerá televízny návrat po 18 rokoch? Táto šou má na konte extrémne rozpačitý začiatok

„Celý projekt je pre nás extrémne zaujímavý, pretože ponúka unikátnu kombináciu prémiovej lokality s relatívnou cenovou dostupnosťou pre budúcich majiteľov rezidenčných jednotiek. To spoločne s výhodným financovaním pre našu skupinu viedlo k nášmu rozhodnutiu do projektu vstúpiť. Na Slovensku máme plány byť aj v budúcnosti aktívni,“ uviedol riaditeľ investičnej skupiny DRFG Real Estate Josef Šilhánek.

„Mám radosť, že sme vybrali do projektu Ister Tower obchodného partnera, s ktorým zdieľame rovnakú víziu. Projekt budeme teraz spoločne s novým partnerom smerovať do úspešného cieľa. Vďaka tomuto kroku budeme môcť posilniť rozvoj našich ďalších projektov ako je napríklad 1,3 hektárový areál „Drutechny“ v bratislavskom Ružinove, nákupné centrum v Piešťanoch a ďalšie projekty v zahraničí,“ dodává Matúš Trajter, majiteľ spoločnosti The Galata Group (TGG).

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #developerský projekt #Ister Tower #The Galata Group