Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

LGBTI+ komunita nemá žiť v strachu. Telekom si v novom spote pripomína tragédiu na Zámockej

V novom spote hovorí Radka Trokšiarová, ktorá bola pred rokom postrelená pri útoku v Teplárni.

12.10.2023 12:40
telekom Foto:
V novom spote Telekomu vystupuje Radka Trokšiarová, ktorá bola pred rokom postrelená pri útoku v Teplárni na Zámockej.
debata (3)

„Dorazila si domov v poriadku?“ „Nič sa ti nestalo?“ Takýchto správ je v našej sieti až priveľa, no pre LGBTI+ komunitu nie sú podobné správy ničím výnimočným. Často sú obeťami útokov na internete aj v uliciach.

zamocka terorizmus Čítajte viac Rok po teroristickom útoku na Zámockej: Vrah bol obeťou spravodajských hier, tvrdili dezinformátori

Radka Trokšiarová, ktorá bola postrelená pri útoku v Teplárni, ich sama poslala niekoľko. Telekom teraz – rok po tragédii na Zámockej, v novom spote hovorí, že chce žiť v krajine, v ktorej sa nemusí báť o svojich blízkych.

V online videu vidíme Radku Trokšiarovú s projekciami desiatok správ plných obáv, či sú jej blízki v poriadku. Nechce už v strachu čakať, či jej príde odpoveď.

„Veríme, že aj veľké značky by sa mali jasne postaviť k téme tolerancie a k ochrane marginalizovaných skupín. Každý si zaslúži žiť v krajine, ktorá mu zaručí rešpekt a bezpečie. A mrzí nás, že aj našou sieťou prejde denne niekoľko správ, ktorými sa LGBTI+ ľudia musia uisťovať o bezpečí svojich blízkych,“ približuje myšlienku kampane Petra Novotná, marketingová riaditeľka pre stratégiu a marketing značky.

„Potešila nás odvaha klienta pripomenúť si túto tragédiu – aj keď pri Telekome sme už na otváranie ťažkých spoločenských tém zvyknutí. Zároveň by sme si želali, aby podobné zadania neboli na Slovensku potrebné. Ďakujeme Radke za veľkú odvahu stať sa tvárou nášho videa a hovoriť o udalostiach na Zámockej,“ približuje Adam Baška z agentúry MUW Saatchi & Saatchi, ktorá pre Telekom spot pripravila.

Danko, taraba Čítajte viac Taraba ministrom kultúry nebude: Píše však, že chce časť umelcov odstaviť od peňazí

Mimovládne organizácie Inštitút ľudských práv (IĽP) a Dúhové Slovensko si dnes večer pripomenú a uctia pamiatku Juraja a Matúša na spomienkovej akcii o 18:30 na Zámockej ulici.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovak Telekom #reklamná kampaň #mobilný operátor #rok po Zámockej