Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Taraba ministrom kultúry nebude: Píše však, že chce časť umelcov odstaviť od peňazí

Tomáš Taraba ministrom kultúry nebude, hovorí však, že chce časť ľudí odstaviť od peňazí.

12.10.2023 12:05
Danko, taraba Foto: ,
Taraba ministrom kultúry nebude.
debata (19)

Novozvolený poslanec Tomáš Taraba, ktorý sa do NRSR dostal na kandidátke SNS Andreja Danka, vyvrátil informáciu, že by sa mal stať ministrom kultúry. Táto informácia sa dostala do obehu počas včerajšieho dňa, kedy o predbežných menách budúcich šéfov rezortov písali viaceré médiá.

„Opakujem, ja síce minister kultúry nebudem, ale urobím všetko preto, už keď sa mne venujú progresívni liberáli na čele s Jaurovou, ktorej otecko nechal vytunelovať národný program matice, aby boli prijaté také zmeny zákonov, že kultúra bude vrátená Slovákom,“ píše Taraba.

„Myslím si, že dnes už každý chápe, že nastal čas progresívno-liberálnu kaviareň v kultúre odstaviť od peňazí a presmerovať ich na opravu hradov a zámkov, opravu historických pamiatok, podporovať opätovné vydávanie slovenskej klasickej literatúry, ktorú si nemáte kde ani kúpiť. Treba podporovať umelecké zbory na obciach, umelecké školy pre rozvoj detských talentov,“ píše Taraba na Facebooku.

Viac ako 5 000 ľudí medzičasom podpísalo petíciu, ktorá vyjadrovala znepokojenie nad možnosťou vymenovania Tarabu za ministra kultúry. „Nedostatok profesijných skúseností v oblasti kultúry, no najmä verejné pôsobenie Tomáša Tarabu ako radikálno-nacionalistického politika, ho diskvalifikuje ako reprezentanta odvetvia, ktoré stelesňuje kultúrnu rozmanitosť a toleranciu, prezentuje demokratické hodnoty a vytvára obraz Slovenska v zahraničí,“ píše sa v petícii.

zamocka terorizmus Čítajte viac Rok po teroristickom útoku na Zámockej: Vrah bol obeťou spravodajských hier, tvrdili dezinformátori

„Vyzývame preto predstaviteľov trojkoalície Smer-SD, Hlas a SNS, aby prehodnotili tento výber a postavili na čelo rezortu osobnosť, ktorá požíva prirodzenú vážnosť a rešpekt v oblasti kultúry na Slovensku a nevyvoláva kontroverzné reakcie v spoločnosti. Vyzývame tiež prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby Tomáša Tarabu za ministra kultúry nevymenovala,“ píšu ľudia, ktorí za petíciou stoja. Okrem známych umelcov a zástupcov kultúry je to aj OF Zachráňme kultúru.

fico, čaputová Čítajte viac Čaputová a Danko vyzerali ako na nevydarenom rande: Slovenské internety sa zabávajú na povolebnej situácii

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Ministerstvo kultúry #Tomáš Taraba #Štvrtá Ficova vláda