Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nemocnica Rázsochy je o krok bližšie k realizácii. Pozrite si novú vizualizáciu celého projektu

Projekt výstavby novej Univerzitnej nemocnice v Bratislave sa posunul vpred.

17.08.2023 12:30
Nemocnica Rázsochy Foto:
Vizualizácia novej Univerzitnej nemocnie v Bratislave na Rázsochách.
debata (3)

Ministerstvo zdravotníctva SR prevzalo ďalšie časti projektovej dokumentácie výstavby novej univerzitnej nemocnice na Rázsochách, konkrétne Program požiadaviek P3.0 a Kompletnú urbanisticko-architektonickú štúdiu. Podľa rezortu sa k návrhu a spracovaniu pozitívne vyjadrila aj odborná lekárska verejnosť.

dunaj, dunaj k vašim službám, dunaj 3, Čítajte aj Markizácky Dunaj ukáže ťažké historické okamihy. Čo všetko prinesie nová séria?

„Odovzdanie ďalších dvoch stupňov projektovej dokumentácie vytvorilo predpoklad pre pokračovanie projektových prác v podrobnejšej rovine. Pre zhotoviteľa projektovej dokumentácie, združenie Amberg Engineering Slovakia a CED consulting tento krok zároveň predstavuje odsúhlasenie doteraz naprojektovaných a odovzdaných častí projektovej dokumentácie v definovanom rozsahu,“ uviedlo ministerstvo s tým, že po predložení faktúr združeniu uhradí uhradí 3,3 milióna eur.

Pozrite si novú vizualizáciu nemocnice Rázsochy aj s vnútornými priestormi:
Vizualizácie novej nemocnice Rázsochy Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Vizualizácia novej Univerzitnej nemocnie v...

Ďalšie kroky ministerstva

Ďalším krokom rezortu zdravotníctva bude posúdenie vplyvov na životné prostredie, a do konca mesiaca plánuje podať žiadosť o vydanie záverečného stanoviska na Ministerstvo životného prostredia SR. Zároveň prebiehajú konzultácie s Útvarom hodnoty za peniaze najmä v plánovanom rozsahu poskytovania zdravotnej starostlivosti v Bratislave a okolí, aj možností na vzdelávanie budúcich lekárov.

Nasledovať bude vyhlásenie súťaže na zhotoviteľa stavby, ktorý takisto musí prejsť povoľovacím procesom. Po jeho skončení sa môžu začať samotné stavebné práce. V prvej etape výstavby je plánovaných 802 lôžok a druhej ďalších 360 lôžok.

Eset Campus Čítajte aj Bývalú nemocnicu na Patrónke začnú v najbližších dňoch búrať. Nahradí ju kampus spoločnosti Eset

Prípravy na národnom projekte výstavby novej Univerzitnej nemocnie v Bratislave sa realizujú na základe uznesenie Vlády SR č. 334 z 12. júna 2023, ktoré ministrovi zdravotníctva uložilo povinnosť prijať opatrenia a zabezpečiť vykonanie krokov smerujúcich k realizácii investičného zámeru výstavby novej Univerzitnej nemocnice Bratislava v lokalite Rázsochy.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Ministerstvo zdravotníctva SR #nemocnica Rázsochy