Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

O2 má 2,36 milióna zákazníkov, dosiahol výnosy 168 miliónov eur

16.08.2023 06:00
Igor Tóth, O2 Foto:
Generálny riaditeľ O2 Igor Tóth.
debata

Operátor O2 odprezentoval výsledky firmy za prvý polrok tohto roka. Počet aktívnych SIM kariet mu medziročne vzrástol na vyše 2,36 milióna, počet zákazníkov s pravidelnou mesačnou platbou tvoril takmer 1,7 milióna. Vnútorná štruktúra O2 prešla na agilný spôsob riadenia s cieľom zefektívnenia procesov s pozitívnym dopadom na zákaznícku skúsenosť.

disney+, disney, Čítajte aj Disney+ výrazne zvyšuje ceny. Priplatia si aj Slováci, a to už tento rok

Z pohľadu dosiahnutých výsledkov vykázala skupina O2, ktorú tvoria spoločnosti O2 Slovakia a O2 Business Services, polročné výnosy vo výške 168 miliónov eur. Pokračujúca nepriaznivá situácia na trhu vyplývajúca z inflácie a vplyvu zvýšených cien energií sa prejavili v medziročnom poklese zisku v druhom štvrťroku o 4,5 % pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA).

„V O2 sme sa v druhom štvrťroku spolu s kolegami sústredili na migráciu zákazníkov s fakturovanými službami na úplne nové portfólio nášho obľúbeného O2 Paušálu. Okrem toho sa nám opäť podarilo narásť v počte zákazníkov o vyše 2 % a potvrdiť tak pozíciu dvojky na mobilnom trhu. K tomu prispela naša spolupráca s najväčšou streamingovou službou Netflix, ako aj intenzívny rozvoj 5G siete, ktorou sme koncom júna pokrývali už viac ako polovicu ľudí na Slovensku.“ uviedol Igor Tóth, generálny riaditeľ O2.

mobil, telefón, telefonovanie, kancelária, office, Čítajte viac Pripravte sa na zdražovanie: Operátor O2 má nového majiteľa, expresne mení ceny

Zmeny v produktovom portfóliu

Po predstavení nového O2 Paušálu v úvode roka, predstavilo O2 aj v druhom štvrťroku služby O2 Dátovka a Svet bez hraníc. O2 Dátovku môžu zákazníci využívať na pripojenie k internetu v tablete, notebooku, či prenosnom routeri. Svet bez hraníc k O2 Paušálom zvýhodňuje volania, SMS správy a dáta v zóne mimo krajín EÚ. Pre zákazníkov tiež prinieslo novú, modernú platformu pre obľúbenú službu sledovania televízie O2 TV.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #O2