Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pripravte sa na zdražovanie: Operátor O2 má nového majiteľa, expresne mení ceny

Česká finančná skupina PPF predala telekomunikačné aktíva na štyroch európskych trhoch. Spoločnosť Emirates Telecommunication Group Company (pôsobiaca pod značkou e&, predtým známa ako Etisalat) kupuje podiel 50 % plus jedna akcia v aktívach PPF Telecom Group v Bulharsku, Maďarsku, Srbsku a na Slovensku.

09.08.2023 06:00
debata (1)

Od septembra prichádza zdražovanie

Mobilný operátor O2 zvyšuje od 12. septembra tohto roka cenu volaní o 0,02 eura za minútu, ako aj cenu SMS správ. Ide o ponuku v rámci služby O2 Fér. Dôvodom je podľa operátora rozširovanie 5G siete a zlepšovanie služieb.

televízor, televízia, ovládač, Čítajte aj Koniec českých staníc naberá na obrátkach: Televízna pohroma čaká divákov ďalšieho operátora už o pár dní

Zákazníci za odoslanie jednej SMS správy pôvodne zaplatili 0,06 eura a suma volania za minútu bola vo výške 0,13 eura. Po novom bude cena hovoru stáť 0,15 eura za minútu a cena SMS sa zvýši na 0,08 eura. Operátor zároveň mení aj objem denných internetových balíčkov z 500 megabajtov (MB) na 700 MB so zmenou ceny 0,75 eura/deň na 0,95 eura/deň a balíček jeden gigabajt (GB) na 1,5 GB so zmenou ceny z jedného eura/deň na 1,30 eura/deň.

dunaj, dunaj k vašim službám, Čítajte aj Veľké herecké zmeny v markizáckom seriálovom hite: Čo čaká Dunaj po návrate na obrazovky?

Mobilný operátor doplnil, že pokiaľ zákazníci s úpravou cien nesúhlasia, majú právo bez sankcií odstúpiť od zmluvy o poskytovaní služieb. Čas na to majú do jedného mesiaca. Úprava cien sa netýka benefitu volaní zadarmo po jednej minúte na čísla O2 Slovensko. Mesačný balík O2 Internet 2 GB, Neobmedzené volania v SR a celej EÚ a mesačný poplatok za službu vo výške dvoch eur ostávajú naďalej bez zmeny.

ahsoka, star wars, Čítajte aj Seriálový august: Začiatok konca sveta pokračuje a ďalšie neodolateľné televízne kúsky

Zmena majiteľa

Skupina PPF vlastní na Slovensku mobilného operátora O2 Slovakia. V okamihu vyrovnania transakcie zaplatí e& za svoj podiel 2,15 miliardy eur, uviedla PPF v tlačovej správe. PPF má nárok na zmluvný bonus vo výške 350 miliónov eur, ktorý jej vyplatí e&, ak sa do troch rokov od uzavretia transakcie prekročia určité finančné ciele. V prípade nesplnenia týchto cieľov dohoda stanovuje vrátenie časti kúpnej ceny vo výške 75 miliónov eur.

česko slovensko má talent, talent, Čítajte aj Rekordná séria, prekvapujúce zmeny: Jojka odtajnila, čo všetko prinesie Česko Slovensko má talent

Telekomunikačné spoločnosti v Českej republike, mobilný operátor O2 Czech Republic (O2 CZ) a poskytovateľ telekomunikačnej infraštruktúry CETIN, a. s., nie sú súčasťou transakcie a budú vyčlenené zo skupiny PPF Telecom. Skupina PPF si ponechá 100 % nepriame vlastníctvo spoločnosti O2 CZ a podiel v spoločnosti CETIN v Českej republike.

Vyrovnanie transakcie sa očakáva začiatkom roka 2024 a podlieha schváleniu príslušných regulačných orgánov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #O2 #zdražovanie #mobilný operátor #O2 Slovakia