Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Neuveriteľné: Takto bude vyzerať nové bratislavské Podhradie. Zachránené pamiatky, ale aj výťah na hrad

Prejdite sa novou Vydricou. Virtuálna prehliadka predstavuje víziu celej štvrte po dokončení.

13.04.2023 06:00
Vydrica Foto:
Pohľad na novú Vydricu z dunajského nábrežia.
debata (8)
hbo max, hbo, Čítajte aj Svetová streamovacia služba ohlásila koniec: Čo to znamená pre slovenských divákov?

Výstavba projektu Vydrica v bratislavskom podhradí napreduje podľa plánu a prvé byty budú odovzdané majiteľom už v druhej polovici roku 2024. Prejsť sa novými ulicami je však možné už dnes, a to vďaka videu, ktoré predstavuje víziu celej štvrte po dokončení. Je možné vidieť vzhľad národnej kultúrnej pamiatky Vodná veža po revitalizácii, technické riešenie tzv. hradnej spojky, ktorá by v budúcnosti mohla prepojiť Vydricu s hradom, alebo vzhľad Podchodu pamäti, ktorý prepája Vydricu s historickým Starým Mestom.

Vízia novej Vydrice

Nová realistická 3D animácia zobrazuje víziu vzhľadu novej Vydrice po úplnom dokončení. Okrem obytných a kancelárskych budov tak vidno aj budúce riešenie verejných priestorov a vzhľad ulíc, ktoré svojím komorným charakterom navodzujú atmosféru Starého Mesta. Vo Vydrici dostanú veľký priestor viaceré pripomienky histórie, vrátane dvoch revitalizovaných ľadových jám z 15. storočia, ktoré budú sprístupnené verejnosti. Dominantou novej štvrte bude pamiatka Vodná veža, ktorá sa stane jej kultúrnym a spoločenským centrom.

Eset Campus Čítajte aj Eset postaví na Patrónke obrovský kampus. Otvorený bude aj pre verejnosť

Virtuálna prechádzka Vydricou začína prechodom z Hviezdoslavovho námestia cez tzv. Podchod pamäti, ktorého zobrazené riešenie je zatiaľ v rovine vízie. Finálny vzhľad aj prevedenie Podchodu pamäti, ktorý má byť aj symbolickým pripomenutím historického kontextu tejto lokality, bude riešené v spolupráci s hlavným mestom a ďalšími partnermi z radov kultúrnej obce. Videoanimácia zobrazuje aj možné technické riešenie hradnej spojky, ktorá by mala prepájať Vydricu s časťou mesta na hradnom kopci. Okrem turistov zo zahraničia, takáto atraktívna možnosť prepravy medzi dvomi navštevovanými časťami mesta by bola určite zaujímavá aj pre obyvateľov Bratislavy.

Vizualizácia novej mestskej štvrte Vydrica Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Vizualizácia projektu Vydrica.

„Vydrica je naším vlajkovým projektom, v ktorom sa stretáva to najlepšie z pohľadu lokality, architektúry, ale aj použitia moderných technológií a kvalitných materiálov. Je úžasné sledovať, ako Vydrica napreduje, a že už čoskoro sa budeme môcť reálne prejsť jej ulicami. Nové video ukazuje, ako sa po dokončení Vydrica prirodzene prepojí s historickým centrom mesta a svojím bezprostredným okolím,“ hovorí predseda predstavenstva spoločnosti Vydrica Development Zoltán Müller.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #developerský projekt #Vydrica