Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zmena v manažmente Markízy a Novy. Finančná riaditeľka odchádza po 15 rokoch

Nový finančný riaditeľ prichádza do televízneho biznisu z Microsoftu.

22.02.2023 09:15
Miloš Nitran a Marianna Trnavská Foto:
Miloš Nitran a Marianna Trnavská.
debata
Klamstvo, Čítajte aj Markíza má nový televízny hit! Klamstvo je jej najúspešnejším seriálom tohto roka

Televízia Markíza na Slovensku a televízia Nova v Česku oznamujú zmenu na poste finančného riaditeľa oboch spoločností. S účinnosťou od 1. marca 2023 do tejto funkcie nastupuje Miloš Nitran, ktorý posledné dva roky zastával rovnaký post v spoločnosti Microsoft Česká republika a Slovensko.

Ako finančný riaditeľ bude v televíziách zodpovedný za finančné riadenie spoločnosti, vrátane riadenia účtovníctva, plánovania, správy rozpočtu, riadenia cash flow a investičného rozhodovania. Ako člen top manažmentu bude spolupracovať na plánovaní a implementácii digitálnych projektov, ktoré môžu zlepšiť efektivitu a produktivitu organizácie.

Zmena po pätnástich rokoch

„S nadšením sa stávam súčasťou televízií Markíza a Nova ako finančný riaditeľ. Teším sa na príležitosť pracovať s tímom talentovaných profesionálov a spolu s nimi viesť obe spoločnosti k úspešnému a dlhodobému rastu. Ako veľkú výzvu a príležitosť zároveň vnímam digitálnu transformáciu pre našu spoločnosť. Investície do digitálneho rozvoja nám umožnia zvýšiť efektivitu, zlepšiť služby divákom a posilniť našu konkurenčnú výhodu na trhu,” povedal Miloš Nitran, ktorý do televízneho biznisu prichádza zo spoločnosti Microsoft, kde pôsobil posledných pätnásť rokov.

televízia, televízor, ovládač Čítajte aj Prečo musia skončiť české televízie na Slovensku? Markíza hovorí o právach, Jojka strčila hlavu do piesku

Funkciu finančnej riaditeľky TV Markíza a TV Nova na základe vlastného rozhodnutia opúšťa Marianna Trnavská, ktorej úspešné pôsobenie v najsledovanejšej slovenskej televízii sa začalo vo februári 2008, po jej návrate z pracovného pôsobenia v zahraničí. „Ťažko nájsť slová vďaky za príležitosti na kariérny rast a sebarealizáciu, ktorých sa mi v spoločnosti dostalo. Niekedy človek pocíti silnú potrebu zistiť, čo príde, keď sa niečo iné skončí, práve a najmä to ma viedlo k môjmu rozhodnutiu,“ povedala Marianna Trnavská.

Počas pätnástich rokov pôsobenia v TV Markíza zastávala Trnavská funkcie finančnej riaditeľky a konateľky produkčnej spoločnosti MediaPro Entertainment Slovakia, zástupkyne finančného riaditeľa TV Markíza až do súčasnej roly finančnej riaditeľky TV Markíza. Poslednú menovanú pozíciu zastávala od marca 2014 a od mája 2021 pribrala zodpovednosť za finančné riadenie českej TV Nova. Okrem toho niekoľko rokov viedla tím ľudských zdrojov a v rokoch 2014–2022 bola zároveň konateľkou spoločnosti. Veľkou mierou prispela k rozvoju Nadácie Markíza z pozície jej správkyne a predsedníčky správnej rady, pričinila sa o vznik projektov Hýbsa a Odpíšeme Ti.

„Marianna počas svojej pôsobnosti významne prispela k rastúcim finančným výsledkom TV Markíza cez optimalizáciu procesov a nákladov, k zefektívneniu fungovania finančného oddelenia a naštartovaniu digitalizácie jeho procesov. Rešpektujem jej rozhodnutie zanechať post finančnej riaditeľky a rozhliadnuť sa po nových príležitostiach. Aktuálne Marianna prijala ponuku aktívne sa podieľať na riadení implementácie nového informačného systému v celej skupine CME. Som rád, že tak aj naďalej budeme môcť využívať jej odborné znalosti a dlhoročné skúsenosti,“ vyjadril sa Matthias Settele, generálny riaditeľ TV Markíza.

debata chyba
Viac na túto tému: #personálne zmeny #TV Markíza