Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Lekárne Pilulka expandujú do zahraničia. Rozširujú aj vedenie na Slovensku

Novým Country Managerom Pilulka.sk sa stal Ján Šaulič.

04.06.2022 07:00
Ján Šaulič Foto:
Ján Šaulič posilnil vrcholový manažment Pilulka.sk.
debata (1)

Skupina Pilulka, ktorá prevádzkuje sieť lekární na Slovensku, v Českej republike a Rumunsku, rozšírila svoje vedenie. Na pozíciu Country Managera nastupuje od 1. júna 2022 Ján Šaulič, ktorý bude zodpovedný za riadenie Pilulky na Slovensku.

S novým vrcholovým manažérom prichádzajú aj zmeny v organizačnej štruktúre s cieľom pripraviť spoločnosť na tohtoročný vstup na maďarský, rakúsky a nemecký trh.

Radoslav Šufliarsky Čítajte aj Heineken Slovensko má po rokoch nového Sales Managera

Ján Šaulič pôsobil 25 rokov vo FMCG segmente, pričom väčšina jeho profesného života bola úzko spojená so spoločnosťou Red Bull, kde posledných 8 rokov pôsobil na pozícii General Manager Czech Republic & Slovakia. Predtým v tejto spoločnosti zastával post Commercial Director for Czech Republic & Slovakia a Brand manager.

„Ešte nedávno som vnímal Pilulku hlavne ako online lekáreň. Poznal som ju ako inovatívnu spoločnosť, ktorá má snahu uľahčiť starostlivosť o zdravie a podporiť zdravý životný štýl. Práve túto myšlienku chcem predať čo najväčšiemu počtu zákazníkov. Zároveň chcem spolu s tímom pokračovať v neustálom zlepšovaní zákazníckej skúsenosti tak, aby sa Pilulka stala prvou voľbou a platformou pri riešení všetkých potrieb v oblasti zdravia,“ hovorí Ján Šaulič.

Martin Doležel Čítajte aj Český a slovenský Samsung má nového šéfa marketingu

Zmeny v organizačnej štruktúre

„Pilulka.sk je najväčšia online zásielková lekáreň na Slovensku a svoju pozíciu chceme ďalej upevňovať. Doposiaľ boli všetky krajiny, v ktorých Pilulka pôsobí, riadené centrálne z ČR. Rozšírením najužšieho vedenia na Slovensku o Jána Šauliča dochádza taktiež ku zmene doterajšej štruktúry riadenia Pilulky. Zmena reflektuje taktiež pripravované rozširovanie Pilulky do ďalších regiónov Európy,“ uviedol Martin Kasa, spoluzakladateľ a člen predstavenstva Pilulky.

Marta Herzánová a Ľuboš Baran, ktorí spoločnosť na Slovensku viedli, zostávajú vo vedení spoločnosti na pozíciách finančnej riaditeľky, resp. prevádzkového riaditeľa.

Pilulka pôsobí na českom, slovenskom a rumunskom trhu od roku 2013. Okrem prevádzkovania siete kamenných lekární je s viac ako 2 miliónmi zákazníkmi aj najväčšou zásielkovou lekárňou v Českej republike a na Slovensku. Spoločnosť založili bratia Kasovci, ktorí patria medzi zakladateľov českej e-commerce scény. Na Slovensku Pilulka zamestnáva viac než 100 ľudí.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #personálne zmeny #Pilulka.sk