Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

TikTok pridáva možnosť textových správ, vyostrí tým súperenie sociálnych sietí

Používatelia si budú môcť vybrať medzi zverejnením fotografie, videa alebo textu.

25.07.2023 12:10
TikTok Foto:
Tiktok bude nanovo ponúkať možnosť poslať len textovú správu.
debata

Čínska aplikácia pre zdieľanie krátkych videí Tiktok bude nanovo ponúkať možnosť poslať len textovú správu. Spoločnosť to oznámila na svojom webe. Svojím rozhodnutím tak vyostrí konkurenciu medzi veľkými sociálnymi sieťami, uviedla dnes BBC.

TikTok spresnil, že nová funkcia dáva používateľom „ďalší spôsob, ako sa vyjadriť“. Začiatkom tohto mesiaca TikTok spustil novú službu streamovania hudby, ktorá má konkurovať platformám ako Apple Music a Spotify.

Twitter Čítajte aj Legendárne logo Twitteru je minulosťou. Modrý vtáčik zmizol, nahradilo ho písmeno X

Používatelia TikToku budú mať teraz v aplikácii tri možnosti – budú si môcť vybrať medzi zverejnením fotografie, videa alebo textu. Svoje príspevky môžu upraviť pridaním zvuku, polohy alebo pomocou funkcie duet, ktorá používateľom umožňuje vzájomne reagovať na obsah. V prípade videa sa to pôvodné a reakcie naň zvyčajne zobrazujú vedľa seba na obrazovke.

„Vďaka týmto funkciám budú vaše textové príspevky rovnako dynamické a interaktívne ako akékoľvek video alebo fotografie,“ uviedol prevádzkovateľ si­ete.

Tiktok bude nanovo ponúkať možnosť poslať len... Foto: TikTok
TikTok Tiktok bude nanovo ponúkať možnosť poslať len textovú správu.

TikTok, ktorý vlastní čínska spoločnosť ByteDance, nedávno spustil v Brazílii a v Indonézii novú službu pre streamovanie hudby TikTok Music. Minulý týždeň spoločnosť spustila aj jej testovaciu verziu v Singapure, Mexiku a v Austrálii. Táto služba používateľom umožní „počúvať, zdieľať a sťahovať hudbu, ktorú objavili na TikToku, a tiež zdieľať svoje obľúbené skladby a umelcov s komunitou“ na tejto sociálnej sieti, uviedol hovorca spoločnosti.

Vybraní používatelia po celom svete testujú ďalšie funkcie platformy, napríklad zobrazovanie obsahu na šírku obrazovky.

Česká televízia Čítajte aj Česká televízia chce obnoviť archívnu ČT3. RTVS návrat Trojky neplánuje, chce spravodajské rádio

V roku 2021 sa TikTok stal najobľúbenejšou webovou adresou na svete. Mal viac návštev ako americký vyhľadávací gigant Google. V tom istom roku platforma uviedla, že má celosvetovo viac ako miliardu aktívnych používateľov.

V posledných týždňoch sa vyostrilo súperenie medzi konkurenčnými firmami v oblasti sociálnych médií. Americká spoločnosť Meta Platforms na začiatku tohto mesiaca spustila sociálnu sieť Threads, nového rivala siete Twitter. Tá v nedeľu oznámila takzvaný rebranding, teda zmenu identity značky.

Dva týždne po spustení mala sieť Threads podľa niektorých odhadov okolo 150 miliónov používateľov. Vstavané prepojenie s platformou Instagram jej automaticky poskytuje prístup k dvom miliardám potenciálnych používateľov. Sieť Twitter má okolo 350 miliónov používateľov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sociálne siete #TikTok