Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Meta sa chystá spustiť sociálnu sieť Threads, konkurovať chce Twitteru

Nová sociálna sieť by mala byť spustená vo štvrtok.

04.07.2023 11:33
Threads Foto:
Spoločnosť Meta sa chystá spustiť textovú sociálnu sieť Threads.
debata

Americká internetová spoločnosť Meta, ktorá vlastní sociálne siete Facebook či Instagram, sa vo štvrtok chystá spustiť novú sociálnu sieť Threads, s ktorou sa chce stať silným súperom Twitteru. Informoval o tom server denníka Wall Street Journal (WSJ).

foundation, Čítajte aj Seriálový júl: Návrat vizuálne úchvatného hitu a pokračovanie desivého príbehu

WSJ, ktorý Threads označuje za „klon“ Twitteru, podotýka, že Meta má rovnako ako ďalší technologickí giganti skúsenosti s kopírovaním funkcií konkurenčných platforiem. Očakáva sa, že spoločnosť novú aplikáciu postaví na používateľskej základni Instagramu, „čo je strategický manéver, ktorý môže aplikácii pomôcť rýchlo získať popularitu“.

Spoločnosť Meta sa chystá spustiť textovú... Foto: Meta
Threads Spoločnosť Meta sa chystá spustiť textovú sociálnu sieť Threads.

Instagram má mesačne vyše dve miliardy aktívnych používateľov, Twitter podľa odhadu firmy Insider Intelligence okolo 364 miliónov. Ak by teda novú sieť, ktorej názov sa dá po česky preložiť ako „vlákna“, začal používať aspoň zlomok používateľov Instagramu, mohla by sa rýchlo rozrásť.

titanic, Čítajte aj Titanic sa nikdy nepotopil! Konšpiračná teória nachádza nový život na TikToku

Odvtedy, čo vlani firmu Twitteru prevzal Elon Musk, dalo mnoho používateľov rovnomennej siete najavo, že by si priala alternatívu, píše WSJ. Napríklad nemecká vláda v pondelok uviedla, že kvôli zmenám na Twitteri zvažuje, že prejde na iné komunikačné kanály.

Server pripomína, že Twitter v posledných mesiacoch čelil technickým problémom, stratou časti inzerentov aj kritikou, že nedostatočne moderuje obsah. Žiadny zo startupov, či už to je Mastodon, Truth Social alebo Bluesky, sa však zatiaľ neukázal ako skutočný konkurent Twitteru, pripomína WSJ.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Meta Platforms #Threads