Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slovenské instagramové hviezdy: Astronomický nárast sledovateľov, rebríčku kraľujú modelky

08.05.2023 06:00
sociálne siete zdieľanie Foto:
debata (6)
Klamstvo, Čítajte aj Klamstvo tesne pred finále s nárastom sledovanosti: Záver seriálu pozná dátum vysielania

Slováci milujú športovcov a modelky. Dve slovenské influencerky už dokonca majú viac ako tri a štyri milióny sledovateľov. Spomedzi mužských influencerov len jeden športovec atakuje hranicu 2 miliónov fanúšikov. Rebríček najvplyvnejších slovenských influencerov pravidelne zostavuje spoločnosť Lafluence, ktorá združuje najviac influencerov v Česku a na Slovensku.

Campus Cowork Čítajte aj Home office je neudržateľný. S izoláciou a osamelosťou začíname mať čoraz väčší problém

Prekvapenie tohto roka

Foto: Lafluence
influenceri

V rebríčku slovenských influencerov a influenceriek zaznamenala astronomický nárast sledovateľov modelka Veronika Rajek. Zatiaľ čo na konci roka 2022 mala „len“ 2,4 milióna fanúšikov, na konci prvého kvartálu tohto roka ich mala až 4,4 milióna a v súčasnosti ich má až 4,6 milióna.

Druhá v poradí Lucia Javorčeková mala na konci kvartálu 3,1 milióna sledovateľov, naďalej jej však pribúdajú a v súčasnosti ich má už 3,3 milióna. Táto v minulosti najsledovanejšia slovenská influencerka prišla koncom minulého roka na niekoľko týždňov o svoj profil, ktorý je už opäť aktívny, ale pod inou prezývkou.

batman, the batman, colin farrell, Čítajte aj Najprv skvelý film a čoskoro výnimočný seriál: Takto vyzerá ikonický zločinec na prvých záberoch

Na porovnanie, v Českej republike je najsledovanejšou instagramovou influencerkou maliarka Silvie Mahdal, ktorej publikum tvoria predovšetkým zahraniční fanúšikovia z USA, Indie či Brazílie. V krajine nie je, paradoxne, skoro vôbec mediálne známa. Na druhé miesto poskočila modelka Karolína Kurková, ktorá aj presiahla magickú hranicu jedného milióna fanúšikov.

lady zika, Čítajte aj Ďalšia známa tvár "našla" Boha: Nevie sa dočkať, keď bude v nebi. Je členkou spolku ako bývalá herečka z Oteckov

Spomedzi slovenských mužských influencerov si prvú priečku drží športovec Peter Sagan s 1,9 milióna sledovateľmi. Jeho dôveryhodnosť fanúšikov, teda podiel vierohodných sledovateľov, je podľa databázy Lafluence veľmi vysoká – až 83,2 %.

Z najsledovanejších mužských influencerov stojí za zmienku aj Gogo, teda Daniel Štrauch, ktorý sa vlani na jar zúčastnil česko-slovenskej verzie reality show Survivor. No zatiaľ čo na jeseň mal viac než milión sledovateľov, na konci prvého štvrťroka tohto roka ich bolo 978-tisíc a v súčasnosti je ich 974-tisíc. Publikum mu teda pomaly klesá.

V Česku ovláda rebríček mužských influencerov rovnako športovec – futbalista Petr Čech, ktorý má viac ako 2,5 milióna sledovateľov z celého sveta.

obchodný dom Dunaj Čítajte aj Kedysi tu nakupovali davy: Najslávnejší obchodný dom v Bratislave obnoví svoju zašlú slávu

Najviac označované značky

Ktoré značky českí a slovenskí influenceri najčastejšie označovali v prvom štvrťroku? Rovnako ako minulý rok sú to najmä módne značky. Na prvnom mieste sa drží Zara, ďalej sa v prvej desiatke umiestnili známe značky ako H&M, CCC alebo Zalando, ale aj značka Official. Okrem módnych značiek slovenskí influenceri a influencerky radi označujú profil televízie Markíza. Do prvej desiatky sa tentokrát neprebojovala značka About You, ktorá s influencermi pravidelne spolupracuje.

Foto: Lafluence
influenceri, značky

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #influenceri #influencerky