Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčšie seriálové sklamania Jojky: Tento rok má na rováši až dva kúsky. Bez tohto by sa diváci zaobišli

Popri zaujímavých seriálových tituloch sa Jojka opäť s niektorými sekla. V roku 2023 to boli až dva seriály. Máte svoj tip?

28.12.2023 06:00
tomáš a diana, Foto:
Prvý záber z nového jojkárskeho seriálu Tomáš a Diana.
debata

V roku 2023 pokračovala Nemocnica, ktorá si dlhoročne drží svoju dejovú a kvalitatívnu linku, popri nej sa predstavila Iveta, ktorá valcovala v diváckej priazni. Nechýbal Einstein, ktorého je veľká škoda, že v ňom televízia neohlásila ďalšie plány. Tieto tituly doplnila netradičná komédia Tomáš a Diana a na jeseň veselá kriminálka Duch. Práve tieto dva posledné menované sa právom radia medzi najväčšie sklamania.

tri zlaté dukáty, Čítajte aj Vianočná sledovanosť: Slovenské obývačky zažili dačo nevídané. Objavil sa nový divácky megahit

1. Tomáš a Diana

Tomáš a Diana je licencovaný seriál vychádzajúci z pôvodného francúzskeho originálu s názvom Un gars, une fille (Chlapec a dievča). Vznikol vo Francúzku ešte v roku 1999, vtedy ho diváci poznali vo forme krátkych 5-minútových epizód. Nakoniec z neho vznikol formát ponúkajúci približne 20-minútové epizódy. Práve takúto podobu má aj slovenská adaptácia, ktorá má 26 častí. Slovensko je 30-tou krajinou, kde sa pôvodný seriál vysiela.

televízia, sledovanie, diaľkový ovládač Čítajte aj Vzácna televízna zmena na Slovensku. Toto čaká divákov na obrazovkách už o pár dní

Ide o krátke scénky spojené so skečom, humornou pointou a poukázaním na vybrané životné každodenné vzťahové situácie. To je dnes akýsi trend aj na sociálnych sieťach, keď krátke videá parodujú obyčajný život.

klamstvo, maštalír, horváthová, Čítajte aj Najlepšie slovenské seriály roka 2023: Tieto kúsky rozhodne nie sú hanbou. Súhlasíte?

Lenže krátke scénky skôr fungujú na sociálnych sieťach, ako v televízii. Hoci spracováva tému partnerského života a každodenných situácií, akosi to celé nefunguje a nedá sa ubrániť dojmu, že toto je formát pre streamovaciu službu, ktorý si každý dobrovoľne pustí. Jojka však pokračovala vo vysielaní aj počas jesene a plánuje aj v roku 2024.

Takto vyzerá nový seriál Tomáš a Diana na Jojke Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Záber z nového seriálu Tomáš a Diana.
witcher, zaklínač, henry cavill, Čítajte aj Najhoršie seriály roka 2023: Toto bolo naozaj peklo, všetkému kraľuje hit od Netflixu

2. Duch

Druhým seriálovým kúskom je Duch. Jojka hovorila o seriáli ako o veselej kriminálke. Avšak čosi tomuto seriálu chýbalo od samého začiatku a len máločo v ňom fungovalo. Základná premisa seriálu ukazuje policajného vyšetrovateľa Emila (Michal Kubovčík), ktorému obráti život naruby duch zavraždeného mafiánskeho šéfa Darka Besarabiča (Predrag Bjelac). Darko chce od Emila pomoc pri odhalení zrady, ktorá viedla k jeho smrti a zároveň si chce prostredníctvom neho vybaviť účty so svojím vrahom. Ako protislužbu mu ponúka pomoc s riešením prípadov. No najskôr chce z Emila urobiť poriadneho chlapa.

Už prvá epizóda mala až priveľa múch. Prvá epizóda pôsobila rozťahane, chýbal tom akýsi väčší esprit. Vybraní herci sa síce snažili, ale vyznievali nemastne-neslano, emočne plocho. Chýbalo spojenie medzi televízorom a obývačkou. A ostatné epizódy na tom neboli o nič lepšie.

bridgerton, Čítajte aj Najlepšie seriály roka 2023 podľa Mediakliku: Top chuťovky, ktoré prevalcovali celý svet

Tvorcovia zbytočne minuli čas a potenciál na vyšetrovanie, pátranie po mafiánoch, policajné dialógy, ktorým sa ťažko verilo, kým to hlavné, na čo všetci čakali, stepovalo dakde v úzadí a dostalo adekvátny priestor až na konci epizódy a nasledovali záverečné titulky. Takto Duch pôsobí ako klasická kriminálka, ktorých tu už bolo priehrštie a ani samotným spracovaním nevybočuje zo zabehnutej šablóny, hoci námet ponúka obrovský potenciál na kopec humoru na pozadí vyšetrovania prípadov. Prvá epizóda následne vyznieva schizofrenicky. Má to byť „čistá“ kriminálka? Očividne nie, avšak absentoval avizovaný humor. Akoby sa kreativita tvorcov zasekla niekde na pol ceste. Škoda.

Takto vyzerá nový jojkársky seriál Duch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Nový seriál Duch smeruje do vysielania...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #seriál Duch #seriál Tomáš a Diana #Vianoce 2023