Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčší seriálový úspech Jojky: Toto nikto nečakal, že sa stane. Takáto sledovanosť nikdy nebola

Televízia JOJ predstavila v roku 2023 viacero seriálových noviniek, no iba jedna spôsobila divácku revolúciu.

29.12.2023 06:00
iveta, ferencová, Foto:
Iveta sa rozlúčila s divákmi s rekordnou sledovanosťou.
debata

Bola to Iveta. Miniséria, ktorá sa vo vysielaní objavila hneď v januári a otriasla slovenskými obývačkami.

Klamstvo, Čítajte aj Najväčšie seriálové prekvapenie Markízy: Tento rok zvalcovala miniséria svetovej kvality

Prvá časť dosiahla v cieľovej skupine 12+ neuveriteľných 799-tisíc divákov. Druhú sledovalo 755-tisíc. Prvá epizóda v cieľovke 12 – 54 sa pýši rekordnou 14% sledovanosťou a 36,5% podielom na trhu. Pričom zasiahla viac ako milión divákov. Tretiu časť celkovo sledovalo, stále, rekordných 695-tisíc divákov. V komerčnej cieľovke uhrala až 12,5% sledovanosť s 34,2% trhovým podielom. V cieľovke 12+ to bola až 15,1% sledovanosť s 31,5% trhovým podielom.

tomáš a diana, Čítajte aj Najväčšie seriálové sklamania Jojky: Tento rok má na rováši až dva kúsky. Bez tohto by sa diváci zaobišli

Posledná epizóda Ivety dosiahla v cieľovej skupine 12 – 54 až 10% sledovanosť, seriál sa tak vrátil k tejto méte, po jednorazovom poklese zo siedmej epizódy. Trhový podiel v rovnakej cieľovej skupine bol na úrovni 29,1%. V cieľovej skupine 12+ spomínaná časť uhrala až 10,5% sledovanosť s 28,4% trhovým podielom. Celkovo pri obrazovkách sedelo 553-tisíc divákov.

tri zlaté dukáty, Čítajte aj Vianočná sledovanosť: Slovenské obývačky zažili dačo nevídané. Objavil sa nový divácky megahit
Seriál Iveta na Jojke! Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Záber zo seriálu Iveta na Jojke.

Za Ivetou stoja hviezdni tvorcovia, scenárista Petr Kolečko, ktorý pre Jojku napísať už niekoľko seriálov, kameraman Martin Žiaran a režisér Jan Hřebejk.

Od prvého momentu bolo jasné, že tvorcovia nezaháľajú a nemienia sa držať späť. Zoznámenie sa s postavami, vykreslenie reálií, v ktorých sú uväznené, všadeprítomná snaha ukázať pravý obraz východu sú spoločným menovateľom celej prvej epizódy. Iveta môže pôsobiť ako panoptikum. Naozaj to takto vyzerá ešte ďalej za Košicami? Naozaj tam žijú ľudia s takto nastaveným mentálnym vnímaním samých seba a okolia? Iveta rozhodne nie je zle nakrútená, dynamickej kamere, ale aj strihu nie je čo vytknúť. Scenár púšťa jednu hlášku za druhou, je drsný, nekompromisný, častokrát bezútešný, ale aj vtipný.

televízia, sledovanie, diaľkový ovládač Čítajte aj Vzácna televízna zmena na Slovensku. Toto čaká divákov na obrazovkách už o pár dní

Treba však kvitovať, že tvorcovia sa nebáli otvoriť mimoriadne citlivé témy týkajúce sa rasizmu, alkoholizmu, náboženstva, dokonca obchodu s bielym mäsom.

Druhá séria je už na ceste, do vysielania by sa mohla dostať do vysielania na jar 2024.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #seriál Iveta #Vianoce 2023