Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pukne vám srdce žiaľom: Netflix ukáže tragickú smrť milovanej Diany! Toto je koniec svetového fenoménu

Posledná séria výnimočného seriálového počinu - Koruna (The Crown) - je dostupná od 16. novembra na Netflixe. Je v tom však háčik.

16.11.2023 06:00
The Crown, koruna, Foto:
Prvé štyri epizódy rozlúčkovej série Koruny sa zamerajú na tragickú smrť princeznej Diany.
debata

Toto bude najväčšia seriálová rozlúčka tohto roka. Seriálová Koruna (The Crown) už čoskoro predstaví svoju poslednú, 6. sériu. Na veľké prekvapenie Netflix použije čoraz častejšie používanú stratégiu a aj Korunu rozdelí na dve časti. Prvá várka epizód dorazí 16. novembra a bude obsahovať štyri epizóda, druhá tesne pred Vianocami 14. decembra, tá ponúkne úplne poslednú šesticu príbehov. Prvé zábery sľubujú priam mrazivú rozlúčku. Okrem zmapovania smrti princeznej Diany.

druhá šanca, Čítajte aj Markíza v roku 2024: Najočakávanejší seriálový návrat stálice, ktorú Slováci zbožňujú

Trailer k prvej polovici poslednej série vyvoláva zimomriavky!

Práve tieto epizódy majú otriasť televíznym svetom a odkryť, ako tvorcovia spracovali tragickú smrť princeznej Diany. Tvorcovia Koruny sa vždy snažili o hodnoverné a, najmä, neutrálne zobrazenie svojho pohľadu na históriu najslávnejších monarchov sveta. Seriál nikdy nepodsúval názor na udalosti, ale aj škandály, ktorými mi si prechádzala.

fico, Čítajte aj Fico naplno rozbieha vojnu voči médiám: Markíze, Denníku N, Sme a Aktualitám preverí prístup, sú neželanými hosťami

Dôkazom je aj nedávno sprístupnená piata séria, ktorá ukázala rozbité manželstvo Diany a Charlesa, ich vzájomnú nevraživosť, mentálne strasti Diany, ale aj pohľad na ikonický rozhovor, v ktorom odhalila, čo sa deje za múrmi Buckinghamského paláca.

Robert Fico, Andrej Danko, Peter Pellegrini, podpis, koaličná zmluva Čítajte aj Fico: Markíza je nepriateľské médium. Pozrieme sa na jej postavenie a financie, ak robia politiku, nech nesú zodpovednosť

Všetky tieto udalosti vrhli negatívny tieň nielen na Alžbetu II., ale aj celú rodinu. Rozmach bulvárnych médií, ktoré denne útočili a burcovali ľud, ale aj zmena myslenia a vnímania monarchie obyčajnými ľuďmi čoraz viac rozpínala priepasť medzi panovníkmi a svojimi poddanými. A kráľovská rodina nevedela, respektíve nechcela pristúpiť na fakt, že svet okolo nich sa výrazne zmenil a nemôžu sa držať stáročných pravidiel, ktoré doteraz platili.

Tvorcovia sľubujú, že tragická autonehoda bude vyobrazená mimoriadne citlivo a dej sa seriálu sa zameria skôr na dôsledky a udalosti, ktoré nasledovali po nej, ako na smrť v tuneli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #The Crown