Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka rozhodne nemieni vzdať boj s Markízou: Nemocnicu čakajú veľké zvraty

Ako bude jojkárska Nemocnica pokračovať? Túto sezónu nastanú viaceré zvraty.

18.04.2023 06:00
nemocnica, Foto:
Diváci sa môžu tešiť na viaceré nové zvraty a postavy v tejto sérii Nemocnice.
debata
Southbank Čítajte aj Zanedbané nábrežie dostane futuristickú tvár. Takto bude vyzerať nové centrum Bratislavy

Nemocnica je na obraze dva roky a aktuálne vysiela štvrtú sériu. Vo svojom utorkovom a štvrtkovom slote, kde je trvalo umiestnená mala stabilne dominantné postavenie, najmä v cieľovke 12+. Je však pravdou, že časy, keď pravidelne presahovala 500-tisícovú hranicu sú preč. Už počas minuloročnej jesene sa ustálila na priemernej, 450-tisícovej sledovanosti. Posledné týždne Nemocnica zaznamenala pokles sledovanosti a prvenstvo v oboch cieľovkách prebrala Markíza s Dunajom.

televízor, televízia, ovládač, Čítajte aj Vráti Orange české stanice? Rokovali sme s Primou a odpoveď bola jednoznačná, hovorí operátor

Od začiatku roka 2023 sa výkon posunul ešte o čosi nižšie a výkon lekárskej drámy sa pohybuje medzi 400 – 450-tisícmi divákov, v závislosti od jednotlivých epizód. Naďalej je pre Jojku najúspešnejším dlhodobým seriálom od čias Paneláku. Ostatné týždne sa prepadla už pod hranicu 400-tisíc, avšak aj napriek tomu, Nemocnica svoju poslednú epizódu ešte nechystá.

tomáš a diana, Čítajte aj Jojka poriadne prekvapí divákov. Do vysielania stihne pred letom nasadiť túto novinku

Tvorcovia ešte túto sezónu chystajú pre divákov viaceré zvraty a nové dejové linky. Nemocnica rozhodne nemieni poľaviť.

Rebeka – Filip

Rebeka sa veľmi rázne a úspešne ujala funkcie primárky a dramatické okolnosti Nemocnici prehodnotili aj vzťah s Balogom. Ak ide veľká láska okolo, treba ju uchmatnúť a dobre držať, lebo je to zázrak. Rebeka a Filip si konečne užívajú jeden druhého, no Baloga volá projekt Africana. Balog je zodpovedný, on projekt začal, sama Rebeka ho motivuje, aby v ňom pokračoval. Situácia sa však znova, ako to už v nemocnici býva nečakane zauzlí a Rebeka musí prejsť ďalšou ťažkou skúškou.

Adam – Viktória

Od začiatku netušíme, či sa Adam zamiloval do krehkej a výbušnej Viki, alebo do možnosti byť užitočný, stáť po jej boku a pomáhať jej. V ich prípade preveríme silu lásky, ale aj egoizmu a vlastných ambícií. Za akých okolností je dobré vo vzťahu vydržať a kedy si dopriať slobodu? Téma, ktorá sa týka Adama Ondruša úplne od začiatku a kladie pred neho vždy nové a nové výzvy.

Diváci sa môžu tešiť na viaceré nové zvraty a... Foto: TV JOJ
nemocnica, Diváci sa môžu tešiť na viaceré nové zvraty a postavy v tejto sérii Nemocnice.

Vilma – Darovec

Vilma túži byť matkou a konečne úspešnou. Vdovec a jeho dve krásne deti, ktoré Vilmu zbožňujú – čo viac si môže želať? No z každého rohu na Vilmino šťastie číha pokušiteľ v podobe Mareka Hauptmanna. Je Darovec a jeho rodina to, po čom Vilma skutočne túži? Alebo ju to stále ťahá k Hauptmannovi, jeho sarkazmu a humoru? Často sa vraví, že základom dobrého vzťahu je schopnosť smiať sa spolu. Sledujme, koľko sa Vilma smeje s Darovcom a koľko s Hauptmannom.

Dušan – Ivanka

Títo dvaja sa našli, vybojovali si svoj vzťah a je to krásne a úprimné. Veľká šťastná láska krotí výbušného Dušana a dodáva plachej Ivanke pocit istoty. Nie sú však na svete sami. Ivana má mamu Adrianu Rakovskú, ktorá stále pochybuje, či je Dušan pre jej dcéru ten pravý. A Dušan má problémy s vlastnou rodinou. Ivanka je tá, ktorá mu pomáha vysporiadať sa s prostredím, z ktorého pochádza a možno ho aj napraviť.

Braňo a jeho ženy

Hľadač Braňo skúša nájsť svoje šťastie a strieda baby. Trpko- smutný fakt však je, že s kýmkoľvek si začne, na niečo narazí. Na Grétine ambície, na Agátinu netrpezlivosť, na Dianinu túžbu ovládať ho. Na konci každej Braňovej cesty však stoja pancierové dvere, za ktoré sa nikdy nedostane, lebo je to morálny človek a hlavne dobrý syn. Tie pancierové dvere majú svoje meno – profesor Srnčík, Braňov otec. Ktorá so žien sa dobrovoľne nasťahuje do snčíkovského domova dôchodcov a obetuje mladosť aj život tak, ako Braňo? Držme mu palce…

Mišiak

Komik a klaun Mišiak, ktorý vždy v nečakanej chvíli prekvapí silou a odhodlaním. Zodpovedne sa chystá sa na úlohu otca s milovanou Inge a ak by sa dalo, najradšej by bol tehotný on sám a aj rodil. Popri tom získa v nemocnici zodpovednú úlohu a bude sa musieť rozhodnúť. Viac sa venovať práci, či novej rodine. Mišiaka – pozor, s mäkkým I – poznáme, preto dopredu tušíme, ako to dopadne.

Hauptman – Adriana

Kto je v tomto vzťahu mačka a kto myš? Hádky, doťahovanie, provokácie, sarkazmus, a aj snaha jeden druhého ponížiť. To ako keby dodávalo energiu Hauptmannovi a Adriane, čím budú na seba horší, tým viac ich to nabije. Čo sa ale stane, ak sa zjaví tretí nepriateľ? Spoja sa títo dvaja konečne ak ide o nemocnicu. Spoja, to prezradiť môžeme. Ale aj to spojenectvo bude dynamické a plné komických hádok kto z koho. Máte sa na čo tešiť.

Diváci sa môžu tešiť na viaceré nové zvraty a... Foto: TV JOJ
nemocnica, Diváci sa môžu tešiť na viaceré nové zvraty a postavy v tejto sérii Nemocnice.

Zuza

Nemocnica bez Zuzany, to je ako Zemplínska šírava bez vody. Nikto nedokáže povedať pravdu tak, ako ona. No jedného dňa sa Zuza ocitne v situácií, že musí povedať pravdu sama sebe a bilancovať svoj život, postoj k ľuďom, mužom i deťom. Nie, nebude to Zuzanine dieťa, ktoré jej otvorí oči. Ale dieťa to bude a bude mať k Zuzane veľmi blízko. Dievčatko s rovnakou diagnózou, geniálne, bystré a veľmi problematické.

Do deja tejto série vstupujú nové tváre:

MUDr. Viktória Kráľová – Viktória Petrášová

Mladá lekárka, ktorá práve ukončila medicínu a túži po atestácii, aby mohla vycestovať do krajín tretieho sveta, v ktorých strávila detstvo. Jej otec v chudobných regiónoch sveta staval mosty a staral sa o biednych ľudí. Otec je Vikin hrdina, chce kráčať v jeho šľapajach. Nie ako staviteľka, ale ako lekárka. Je učenlivá, vášnivá, nežná a navyše aj muzikálna. Jej prvá láska je medicína, druhá je hudba. Keď Viky hrá na čelo, v hudbe sa dokáže úplne stratiť a lietať vysoko, kam za ňou nik nedočiahne.

Viktória je spokojné a nebojácne dievča, ktoré presne vie, čo chce. Operovať a hrať na violončelo. S úsmevom na tvári znáša spočiatku Adamove hlúpe narážky, s úsmevom si užíva jeho lásku. No vraví sa, že ak chceš rozosmiať Boha, povedz mu o svojich plánoch. A to presne je prípad Viki. Viki dostane súpera, s ktorým sa musí pobiť priam osudovo a Adam to nebude.

MUDr. Marko Bernát – Peter Pecha

Práve skončený lekár, ktorý sa na medicínu dostal protekčne a aj ju protekčne absolvoval. Jeden zo synov člena rady Henricha Bernáta. Marko má vážne problémy so sebaovládaním a agresiou. Trpí traumou z detstva, ktorá sa udiala medzi ním a jeho rodičmi, cíti sa nimi zradený, najmä svojou matkou. Práve to ho vedie k agresívnemu správaniu voči ženám.

Tak, ako Ivanka Rakovská stelesňuje dobro, Marko Bernát stelesňuje jeho opak. Násilník, klamár, problematický syn aj kolega. Podrazák, prospechár, čo nikdy nehrá fér. Aj Lucifer je padlý anjel, to znamená, že aj Marko Bernát má svoje skryté dôvody, prečo sa chová ako netvor. Konečne otvorí dušu terapeutovi Zajacovi a dozvieme sa viac o jeho temných stránkach. A nájde aj lásku, s ktorou sa chce postaviť proti manipulatívnemu otcovi Henrichovi Bernátovi. Je však tá láska úprimná, či len kúpená? A aká bude Markova pomsta vo chvíli, keď sa dozvie pravdu?

Jakub Hermann – Patrik Masár

Milovaný synáčik, ktorý má šancu po vážnej operácií na nový život a odpútanie sa od matky. Je však natoľko rozmaznaný a zvyknutý na pohodlie, ktoré mu matka roky zabezpečuje, že ani znova nájdený brat ho nedokáže vyviezť z komfortnej zóny.

Noelov brat Jakub Hermann je produkt svojej narcistnej matky. Milovala ho, chránila, žila len pre neho a z Jakuba sa tak stal nesamostatný mamičkin maznáčik. Jakub vie, že matka ho miluje a potrebuje a je odhodlaný urobiť všetko pre to, aby sa vyliečil. Ani nie kvôli sebe, ale kvôli nej. Vie byť vypočítavý, lebo to sa tiež naučil od mamy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #seriál Nemocnica #televízna sezóna 2022/2023