Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto Markíza ťažko predýcha: Jej ťažisková reality šou s prvou časťou pohorela

Zdá sa, že zmena názvu tejto reality šou nestačí. Slovákom sa tento formát jednoducho nepáči.

21.01.2022 07:00
survivor, Foto:
Prvá epizóda Survivora Slovákov neoslovila.
debata (2)
SPIDER-MAN: NO WAY HOME Čítajte aj Lepší ako Avengeri? Spider-Man predviedol dychberúce filmové dobrodružstvo

Markíza to rozhodne nemá ľahké s najdrsnejšou reality šou sveta. Survivor sa trápi a to ešte nebol ani na obrazovkách. Prvé problémy sa začali tesne pred premiérou, keď sa niekoľko hodín pred prvou časťou muselo posúvať vysielanie, pretože sa medzi súťažiacimi a štábom rozšíril koronavírus. Potom musela Markíza s Novou pristúpiť k operatívnym zmenám vo vysielaní. Pôvodne sa mal Survivor vysielať na Slovensku vždy vo štvrtok a piatok. S novým dátumom premiéry prichádza aj zmena slotu. Teraz sa ho diváci dočkajú vždy v utorok a v piatok.

archive-81 Čítajte aj Tip na seriálový maratón: Archív 81 na Netflixe drží pri obrazovkách desivou atmosférou

Avšak s prihliadnutím na výsledky prvej časti je otázne, či sa Survivor v hlavnom vysielacom čase udrží. Opakuje sa tak história spred niekoľkých rokov, keď rovnaký formát, len so slovenským názvom – Ostrov – naplno pohorel v diváckej priazni. Vtedy stačili len tri epizódy na to, aby ho Markíza stiahla z prvého prime-timeového slotu. Následne mizéria pokračovala, až napokon sa Ostrov ocitol hlboko v noci, kde aj, bez väčšej pozornosti, dožil.

nemocnica, pocisková, kanócz, czuczor, bárta, Čítajte aj Jojke stačila len jedna časť! Nemocnica sa vrátila a všetko rozniesla na kopytách

Stane sa to aj tentokrát? Survivor má našliapnuté zopakovať kardinálny neúspech, keď jeho prvá epizóda vysielaná v utorok uhrala ešte menšie čísla ako Ostrov pri svojom štarte. V roku 2016 začínala drsná reality šou s 6,6% sledovanosťou a 19% podielom na trhu.

Jej reboot, ktorý zahŕňal zmenu menu a návrat k pôvodnému anglickému pomenovaniu, bol na tom horšie. V utorok získal Survivor v cieľovke 12 – 54 iba 5,4% rating s 17,6% podielom na trhu. Pri obrazovkách sedelo podpriemerných 230-tisíc divákov. Pritom Markíza vyplnila s touto šou celý večerný slot, keď ju natiahla až za 23. hodinu.

pán prsteňov, lord of the rings, prsteň, Čítajte aj Najdrahší seriál súčasnosti odhaľuje oficiálny názov! Toto budete chcieť vidieť

K fiasku prispela aj náročná konkurencia. Jojka vrátila na obrazovky Nemocnicu, ktorá lámala rekordy. Začiatok tretej série sledovalo 588-tisíc divákov. Televízia so svojou lekárskou drámou tak pokračuje vo víťaznom ťažení a zrejme túto zimu jej padne za obeť práve Survivor. Minulú jeseň Nemocnica na svoje minimá zatlačila Sestričky, Hornú Dolnú, ale aj prvú sériu detskej šou Tvoja mini tvár znie povedome, ktorá sa dokonca sťahovala z hlavného vysielacieho času a dožila v sobotnom popoludňajšom pás­me.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV Markíza #Survivor Česko a Slovensko