Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Lepší ako Avengeri? Spider-Man predviedol dychberúce filmové dobrodružstvo

Tretí Spider-Man konečne dorazil aj na Slovensko! Po vyše mesiaci sa tak skončila absurdná situácia, keď celý svet videl najnovšiu snímku od Marvelu a našinci mali smolu. Najprv tu bol lockdown a potom sa v rámci uvoľňovaní opatrení dostala kultúra na chvost priorít, pretože za ňu nemal kto bojovať.

20.01.2022 07:00
SPIDER-MAN: NO WAY HOME Foto:
Tretí Spider-Man spasil kiná po pandémii. Na konte má rekordné zárobky!
debata (2)

Svetovú premiéru film stihol týždeň pred Vianocami a stal sa záchrancom strieborných plátien. Spider-Man: Bez domova je prvým filmom, v rámci, pandémie, ktorý zarobil obrovský balík, dodnes sa tržby pohybujú na úrovni 1,6 miliardy dolárov. Zabezpečil nielen vysoké príjmy pre štúdio Sony a Marvel, ale je poslom toho, že diváci sa do kina radi vrátia, ak ich tam čaká niečo špeciálne. A práve fakt, že z filmu sa stal kasový trhák primäl dvoch gigantov zakopať vojnovú sekeru.

Zakopaná vojnová sekera?

Pôvodne tretí Spider-Man mal byť rozlúčkou s MCU (Marvel Cinematic Universe), tomuto faktu bol prispôsobený scenár a režisér Jon Watts mal tak uzavrieť celú pavúčiu trilógiu. Následne mal hrdina opäť prejsť plne pod patronát štúdia Sony, ktoré pred rokmi odkúpila práva na túto postavu od Marvelu. Pred premiérou sa hovorilo, že Spider-Man: Bez domova bude silná bodka pre tohto hrdinu, prirovnania boli silné, mala to byť epická rozlúčka ako pri Avengers: Endgame. A po zhliadnutí filmu sa tieto predpovede potvrdili.

priznanie, Čítajte aj RTVS potvrdzuje úspech svojho seriálu! Priznanie s novou časťou porástlo

Lenže medzičasom si štúdio Sony uvedomilo, čo by odchod Spider-Mana z prepojeného univerza Marvelu znamenal a zaradilo spiatočku. Výsledkom je nová dohoda o vzájomnej spolupráci, vznikne ďalšia trilógia a vrátia sa aj obľúbené hlavné postavy. Tým sa trošku vytráca kúzlo konca tohto filmu, pretože je jasné, že zdanlivo definitívny koniec dostane scenáristickú kľučku a rozohrajú sa nové príbehy.

Benedict Cumberbatch ako Doktor Strange a Tom... Foto: Sony Pictures
Spider-Man: Bez domova Benedict Cumberbatch ako Doktor Strange a Tom Holland ako Spider-Man/Peter Parker vo filme Spider-Man: Bez domova

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Sony #Marvel #Zendaya #Tom Holland #Spider-Man: Bez domova