Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najdrahší seriál súčasnosti odhaľuje oficiálny názov! Toto budete chcieť vidieť

Streamovacia služba Amazon Prime Video na jeseň tohto roka rozpúta nefalšovanú vojnu o najsledovanejší seriál sveta!

19.01.2022 16:26
pán prsteňov, lord of the rings, prsteň, Foto:
Mordor sa opäť prebudí. Seriálový Pán prsteňov bude mať premiéru v septembri 2022.
debata

Seriálový Pán prsteňov sa pripravuje už tretí rok. Prvé informácie o aktívnej príprave seriálu sa objavili ešte v roku 2019, kamery sa rozbehli v roku 2020 a nakrúcanie neprebiehalo bez problémov. Prvú sériu sprevádzali viaceré kreatívne nezhody, vo veľkom sa „pretáčalo“ nanovo, následne prišla pandémia a produkcia na Novom Zélande sa na nejaký čas zastavila. Aktuálne sa znova nakrúca. A že ide o poriadne veľký kolos. Amazon chce využiť námet a prístup k dielu svetoznámeho spisovateľa naplno, keď už investoval obrovský balík peňazí. Prvá séria by mala mať údajne až dvadsať epizód. A teraz je už isté, že vznikne aj druhá séria. V hre je aj vznik spin-off seriálov.

A za toto celé Amazon zaplatil rekordnú miliardu dolárov, čo zahŕňalo práva ku kultovému dielu J.R.R. Tolkiena, veľkú časť peňazí zhltla samotná produkcia.

Prvý pohľad na seriálového Pána prsteňov dáva... Foto: Amazon Prime Video
pán prsteňov, lord of the rings, Prvý pohľad na seriálového Pána prsteňov dáva tušiť, že pôjde o naozaj veľkolepé dielo.

Pán prsteňov divákom v deji zavedie do Druhého veku, teda do času, keď Stredozem vyzerala úplne inak, ako z filmov. Predsa len bude mapovať udalosti tisíce rokov spred toho, ako Frodo hodí prsteň do plameňov Hory osudu. To však neznamená, že v seriáli neobjavia známe postavy, len budú výrazne mladšie. Príbeh ukáže vzostup a pád kráľovstva Númenor, ktoré bolo kedysi honosným miestom. Avšak rastúca sila zla a príchod Saurona toto kráľovstvo nadobro zničil a vymazal z existencie.

Dlho sa špekulovalo, aký názov seriálu tvorcovia zvolia. Fanúšikovia, ale tvorcovia filmovej trilógie nesúhlasili s tým, že seriál niesol rovnaké meno ako filmy. Amazon Prime Video zverejnilo prvý teaser, ktorý síce neprináša žiadne nové zábery, je o to dôležitejší, že odhaľuje oficiálny názov seriálu. Vyškrtnúť názov Pán prsteňov by bola marketingová samovražda, streamovacia služba sa však vynašla. Oficiálna názov znie The Lord of the Rings: The Rings of Power, teda Pán prsteňov: Prstene moci.

Seriálový Pán prsteňov sa nedočkavým divákom predstaví už 2. septembra 2022.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pán prsteňov #Amazon Prime Video #seriál The Lord of the Rings: Rings of Power