Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka potvrdila ďalšiu jesennú seriálovú premiéru: Do vysielania sa vráti...

Pôvodne letný seriál si vyskúša silnú jesennú konkurenciu. Ustojí ju?

21.08.2023 06:00
tomáš a diana, Foto:
Seriál Tomáš a Diana sa vráti s druhou sériou už 22. augusta.
debata
pán profesor, pán profesor 5, marcinková, maštalír, Čítajte aj Veľký návrat po roku: Markíza odtajnila detaily novej série svojho dlhoročného hitu

Nemocnica nebude osamotená, keď sa 22. augusta vráti po letnej pauze na obrazovky. Jojka sa rozhodla, že vytvorí premiérový tandem ešte pred začiatkom plnohodnotnej televíznej jesene. Do boja o diváka v silnej a ostrej konkurencii vstúpi opäť Tomáš a Diana. Divákov čaká sľubovaná druhá séria a bude sa vysielať vždy v utorok večer po Nemocnici. Jojka si tým vyplní utorkový prime-time iba vlastnou hranou tvorbou. Neskôr v noci nabehnú do programu akvizičné seriály.

Ľuboš Machaj Čítajte aj Riaditeľ RTVS: Mrzí ma, keď som videl na Markíze Dunaj, k vašim službám. Je to téma pre verejnoprávny priestor

Koncom júna, keď finišovala prvá séria, sa najnovší komediálny seriál Jojky stále pohyboval na svojich stabilných 4% sledovanosti v komerčnej cieľovke 12 – 54, pričom obsadzoval prvé priečky. V širšej cieľovke bol na tom seriál už horšie. Celkovo ho priemerne sledovalo okolo 215– až 230-tisíc divákov. Dosahované výsledky sú pre letné oddychové obdobie pomerne uspokojivé. V ostrej sezóny by sa to považovalo za výrazný divácky prepadák.

tv, televízia, televízor, stream, streamovacia služba, obývačka, obrazovka, televízor Čítajte aj Záver boja komerčných televízií je tu: Markíza totálne porazila Jojku. Ktorý slovenský seriál bude najlepší?

O to viac je zaujímavé, že sa televízia rozhodla ponechať si tento formát na ostrú sezónu, keď s ním v lete značne bodovala.

Tomáš a Diana je licencovaný seriál vychádzajúci z pôvodného francúzskeho originálu s názvom Un gars, une fille (Chlapec a dievča). Vznikol vo Francúzku ešte v roku 1999, vtedy ho diváci poznali vo forme krátkych 5-minútových epizód. Nakoniec z neho vznikol formát ponúkajúci približne 20-minútové epizódy.

nemocnica, Čítajte aj Jojkárska Nemocnica sa otriasa v základoch: Prichádzajú revolučné zmeny v obsadení

Jojka navyše oznámila nakrúcanie ďalších premiérových epizód, ktoré budú súčasťou tretej série. Tomáš a Diana sa stanú dlhodobým formátom vo vysielaní.

„Na jeseň pripravujeme nakrúcanie ďalších premiérových častí. Diváci si seriál našli nielen na JOJke, ale aj na sociálnych sieťach a platforme JOJ Play, kde dosahoval rekordné čísla,“ píše Jojka v oficiálnom vyhlásení.

Filmová jeseň 2023 na Voyo Čítajte aj Z kín rovno na obrazovky: Voyo na jeseň prinesie viaceré najnovšie české a slovenské hity

Počas jesene sa tak vo svojom druhom večernom slote stretne s ťažkou konkurenciou. Už tradične Markíza bude vysielať Farmu, ktorá obsadí celý pracovný týždeň. Práve Farma nenachádza premožiteľa a podobný scenár sa očakáva aj tento rok. O to viac môže zatlačiť do úzadia práve Tomáša a Dianu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #televízna sezóna 2023/2024 #seriál Tomáš a Diana