Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalší rýchly proces! Stačila jedna séria a koniec, diváci zarezali tento seriál

Seriálové novinky to majú vždy ťažké. V silnej konkurencii padajú jedna za druhou. Do dlhého zoznamu sa najnovšie zapisuje seriál The Big Leap, od ktorého si televízia FOX sľubovala naozaj veľa.

16.03.2022 07:00
the big leap, Foto:
The Big Leap sa končí po prvej sérii neúspechom.
debata
Tereza Kostková Čítajte aj Najúspešnejší slovenský film od začiatku pandémie? Komédia o partii štyridsiatnikov

The Big Leap bol dramatický seriál, ktorý ukázal výrobu tanečnej reality šou z dvoch pohľadov – súťažiacich, ale aj tvorcov. Tí prahnú po príbehoch, osudoch, chcú divákom prinášať vyhrotené emócie a účastníkov z ľudu, z ktorých chcú spraviť hviezdy, aby sa s nimi stotožnili milióny divákov. Prečo? Kvôli sledovanosti.

svätý max, Čítajte aj Sľubný štart nového seriálu na Markíze! Koľko divákov prilákal falošný farár?

Nechýbali viaceré charaktery, ktoré z rôznych dôvodov túžia po sláve. Hlavná hrdinka má nízke sebavedomie a dobre si uvedomuje, že kvôli svojej postave nie je prototypom pre celonárodnú šou. Potom je tu matka od rodiny, ktorá svojim milovaným venovala celý svoj život a bytie a oni si nato rýchlo zvykli. Lenže aj ona má sny a túžby a chce tancovať. A šou The Big Leap je ideálnou príležitosťou. Bude však musieť bojovať s vlastnou rodinou a predsudkami.

Martin Hofmann a Viktor Dvorak Čítajte aj Päť najlepších politických filmov za posledné roky? Pozrite sa na ne

Ďalšou postavou je bývalá divadelná hviezda, ktorá chce oprášiť svoju slávu a spolu s jej partnerom sú favoritmi šou, pretože okrem talentu sú ideálnou dvojicou, ktorú by si diváci zamilovali. A potom sú tu tvorcovia, ktorí musia vyskladať mozaiku tak, aby šou pritiahla davy a to je doslova veda!

Seriálovým fanúšikom nestačil zaujímavý námet. Televízia dostala ľadovú sprchu. Čísla hovorili jasnou rečou, seriál dosiahol druhú najhoršiu sledovanosť spomedzi dramatickej tvorby. V priemere prvú sériu sledovalo len 2 milióny divákov s ratingom 0,4. Bolo hneď jasné, že toto bude veľká katastrofa. Nebola iná možnosť, len oznámiť, že prvá séria bude aj posledná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál The Big Leap