Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Päť najlepších politických filmov za posledné roky? Pozrite sa na ne

Zahlasujte, ktorý z týchto filmov vás najviac zaujal.

14.03.2022 11:08
Martin Hofmann a Viktor Dvorak Foto:
Martin Hofmann a Viktor Dvořák vo filme Havel.
debata

Hoci romantické komédie vznikajú ako huby po daždi a pritiahnu do kín najviac divákov, filmov s politickou tematikou vznikajú skôr sporadicky. Hoci práve nesú posolstvo a spĺňajú poslanie umenia – reflektovať dianie, nastavovať zrkadlo spoločnosti.

Filmári ale potrebujú čas aj odstup od náročných tém, aby ich mohli spracovať, treba k tomu dobre napísané scenáre, ponúkajúce vyvážený mix reality a atraktívneho spracovania. A napokon aj zanietených producentov ochotných zháňať prostriedky na snímky, ktoré nie sú z hľadiska návštevnosti stávkou na istotu, ale riadnou lotériou. Diváci nie vždy majú chuť sledovať náročné témy.

Windfall Kvapky Lily Collins Jesse Plemons Čítajte aj Filmové hity na Netflixe: K Projektu Adam pribudnú dve očakávané novinky, v ktorých pôjde do tuhého

Tí, ktorí sa do toho v posledných rokoch pustili, ale majú odvahu posvietiť si na temnejšie stránky života v spoločnosti a na tých, ktorí poťahujú nitkami.

Pozrite sa na rebríček filmov, ktoré v posledných rokoch reflektovali reálne politické kauzy, zaoberali sa politickými osobnosťami z nedávnej histórie alebo si vykonštruovali príbeh na základe skutočných spoločensko-politických javov.

Deep Water, Ben Affleck, Ana de Armas Čítajte aj Erotický triler s Benom Affleckom a Anou de Armas obnaží úskalia otvoreného manželstva

Tu je výber piatich z nich, ktoré sú zoradené podľa hodnotenia filmových fanúšikov na stránkach Csfd.sk. Zaujíma nás ale váš názor. Zahlasujte v ankete, ktorá sa nachádza pod videom o film, ktorý najviac zaujal vás.

Článok vznikol v spolupráci s Mall.tv.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mall.tv #filmový rebríček