Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najúspešnejší slovenský film od začiatku pandémie? Komédia o partii štyridsiatnikov

Nová evitovka láme rekordy.

15.03.2022 11:36
Tereza Kostková Foto:
Zľava: Rumunské herečky Dana Rogoz a Andrea Vasile, Tereza Kostková počas nakrúcania filmu V lete ti poviem, ako sa mám.
debata

Kiná sú už otvorené pre všetkých návštevníkov, vrátane neočkovaných a záujem o filmové premietania rastie. Novým úspechom sa môže pochváliť komédia V lete ti poviem, ako sa mám. Adaptácia knižného bestselleru spisovateľky Evity Twardzik sa stala najnavštevovanejším slovenským filmom od nástupu pandémie koronavírusu.

Windfall Kvapky Lily Collins Jesse Plemons Čítajte aj Filmové hity na Netflixe: K Projektu Adam pribudnú dve očakávané novinky, v ktorých pôjde do tuhého

Po uplynulom víkende má na konte 116 005 divákov, čím prekonala doterajšieho víťaza – film Známi neznámi. Ten v kinách videlo 106 252 divákov. Snímka V lete ti poviem, ako sa mám sa aj po mesiaci od svojej valentínskej premiéry drží na prvých miestach rebríčka návštevnosti. Po uplynulom víkende je na treťom mieste návštevnosti, na špičke rebríčka je animovaný film Encanto.

Film V lete ti poviem, ako sa mám nakrútila režisérka Marta Ferencová, ktorá má na svojom konte aj predchádzajúce adaptácie knižných „evitoviek“, filmy Všetko alebo nič a Príliš osobná známosť.

V lete ti poviem, ako sa mám rozpráva príbeh partie dlhoročných kamarátov, odkrýva spletité vzťahy a tajomstvá, ktoré pred sebou navzájom majú. Nechýba hroziaci rozvod, nečakaný návrat starej lásky, osamelosť, alebo túžba po úspechu v kariérnom i rodinnom živote… Životy rôznorodých postáv sa počas zimy, v ktorej sa dej odohráva, výrazne menia, aby si v lete mohli otvorene povedať, ako sa naozaj majú.

Herecké obsadenie tvoria viaceré zvučné mená slovenskej hereckej brandže – Petra Vajdová, Soňa Norisová, Dominika Morávková, Anna Šišková, Marián Miezga či Ján Koleník. Spoločne s nimi sa na plátne objavujú české herecké esá ako Tereza Kostková, Simona Babčáková, Martin Hofmann, Ondřej Sokol alebo Jaroslav Plesl. Zostavu dopĺňajú rumunské hviezdy Dana Rogoz, Andreea Vasile a Pavel Bartos.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Eva Urbaníková #V lete ti poviem #filmový rebríček #evitovky