Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka tvrdo proti Markíze: Novú sezónu Nemocnice vytasí nečakane skoro. Získa výhodu nad Dunajom?

Televízia JOJ sa vo veľkom chystá na spustenie novej televíznej sezóny 2023/2024. Podobne, ako v minulosti, nebude čakať na začiatok septembra. Vlajkovú seriálovú loď vypustí ešte v auguste. Televízna uhorka sa tak blíži k svojmu koncu.

10.08.2023 06:00
nemocnica, Foto:
Jojka nepočká na začiatok jesene. Nová séria Nemocnice sa začne vysielať už od 22. augusta.
debata
televízor, televízia, obývačka, tv, tv ovládač, Čítajte aj Snaha vypnúť české stanice ide proti Slovákom. Spravíme všetko preto, aby zostali, posiela tvrdý odkaz televízny operátor

Nemocnica stále je najsledovanejším seriálom Jojky, aj po viac ako dvoch rokoch vysielaní. Televízia aj napriek poklesom sledovanosti z tohtoročnej jari nehádže flintu do žita a s overeným formátom vyrazí do boja o divákov aj túto jeseň. Tvorcovia nenechali nič na náhodu a pre divákov si pripravili prelomovú sériu plnú obrovských zvratov. Jojka si chce poistiť úspech novej série aj skorým štartom, ide o strategický krok, aby predbehla štart novej série konkurenčného Dunaja. Markizácka rodinná sága si počas jari postupne získala státisíce divákov a porazila tak dovtedy neporaziteľnú Nemocnicu.

televízor, televízia, ovládač, Čítajte aj Koniec českých staníc naberá na obrátkach: Televízna pohroma čaká divákov ďalšieho operátora už o pár dní

Novú sériu Jojka vypustí už 22. augusta, pričom sa vracia do zabehnutého večerného slotu v utorok a vo štvrtok. Televízia teda nemení taktiku a so svojou lekárskou drámou nehýbe, očividne prevláda viera, že odolá ďalšej sérii Dunaja. Prípadný pokles sledovanosti si však poistila. Začína nakrúcať nový rodinný seriál Ranč s viacerými hlavnými tvárami Nemocnice. To je aj dôvod odchodu Nely Pociskovej v rámci onedlho odpremiérovanej sé­rie.

dunaj, dunaj k vašim službám, Čítajte aj Veľké herecké zmeny v markizáckom seriálovom hite: Čo čaká Dunaj po návrate na obrazovky?

Tesne pred koncom predchádzajúcej série príbeh seriálu, čo to naznačil, akým smerom sa bude dej uberať. Scenáristi do príbehu Nemocnicu vpísali historicky najviac nových postáv, ktoré majú dlhoročnému seriálu vrátiť vietor do plachiet.

Ganz House Čítajte aj Luxusné bývanie a výhľad na hrad: Dostane srdce Bratislavy najkrajšiu modernú budovu?

Dej rozšíril nový herecký pár lekárov, manželov Turčanovcov, ktorých stvárňujú Dominika Morávková a Tomáš Turek. Našiel sa Filip Balog, ktorého hrá Alexander Bárta, doktorka Rebeka Vargová (Nela Pocisková) konečne čaká vytúžené dieťa, doktor Ondruš (Marián Mitaš) stratil lásku, Braňo Srnčík (Dávid Uzsák) zasa našiel Agátu (Anička Nováková).

pohoda Čítajte aj Najobľúbenejší slovenskí influenceri: V prvej päťke je aj prezidentka Čaputová

Nové príbehy Nemocnice dostanú bombastickú rozbušku. Akú? Zrušili oblastnú kliniku a do Nemocnice sv. Martina z nej mieri niekoľko veľmi výrazných lekárov a jedna sestra. Ako sa noví zamestnanci zžijú s tými starými? Nájdu si medzi nimi priateľov, alebo spolu budú bojovať? Spoja ich pacienti, alebo rozdelia vzájomné spory a súboje o miesto? Nových lekárov z oblastnej kliniky stvárnia herci: Juraj Loj, Ľuboš Kostelný, Róbert Jakab a Barbora Švidraňová.

dunaj, maštalír, Čítajte aj Šok pre divákov tesne pred štartom novej série: Maštalír opúšťa markizácky seriálový hit

Staronový riaditeľ Hauptmann (Marek Majeský) bude mať plné ruky práce nielen s nimi, ale aj so skupinkou mladých medikov, ktorí prišli do nemocnice praxovať. Hoci nemôžu nič robiť, iba sa prizerať, do všetkého sa motajú, všade zavadzajú a prinášajú svieži mladícky vietor s množstvom humoru. Mladých medikov hrajú: Jerguš Horváth, Krištof Tobiáš, Kristián Baran a Sandra Lasoková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #seriál Nemocnica #televízna sezóna 2023/2024