Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nová jojkárska televízia pozná dátum štartu: Slováci ju dostanú nečakane skoro

JOJ Group predstaví Slovákom novú televíziu ešte toto leto.

28.07.2023 00:00
debata (4)

Spustenie novej dokumentárnej televízie bolo avizované ešte pred niekoľkými mesiacmi, kompetentní však tajili konkrétny dátum štartu. Teraz je všetko jasné. Jojka sa rozhodla spustiť vysielanie netradične ešte pred koncom leta, v čase, keď sledovanosť programov sa pohybuje na svojich minimách a diváci trávia voľný čas inak ako vysedávaním v obývačkách. Nová televízia JOJ Svet však zariskuje a odhalí sa divákom už 15. augusta.

Česká televízia Čítajte aj Česká televízia odtajnila jesenný program. Ponúkne nový seriál, pokračovanie Osady i návrat StarDance

Vysielanie odštartuje už o 6:00 ráno programom História 360, nebudú chýbať Preteky o život, Zázraky prírody, Najväčšie tajomstvá a záhady, Hodiny zúfalstva, Katastrofy v priamom prenose alebo Zbrane ríše zvierať. Vysielanie JOJ Svet bude výhradne v slovenskom jazyku.

Didier Stoessel Čítajte aj Je televízia umierajúce odvetvie? Ani náhodou, tvrdí šéf CME. Video stále rastie, rozvíjame tzv. fast TV

JOJ Group šikovne využíva prázdny slot počas tohto leta. Pôvodne v lete tohto roka mala odštartovať nová stanica zo skupiny Markíza. Napokon sa plány zmenili a Markíza odložila štart novej televízie až o rok. Aktuálne avizuje začiatok vysielania na leto 2024. Nateraz nie je oficiálny potvrdený názov, ani zameranie nového markizáckeho televízneho súrodenca.

„JOJ Svet prinesie najlepšie a najnovšie dokumenty z celého sveta v slovenskom jazyku. Ponúkne bohatý výber pôvodných slovenských aj partnerských medzinárodných dokumentov od renomovaných domácich a zahraničných tvorcov, ktorých rok výroby nebude starší ako 2014,“ avizuje Jojka v oficiálnom vyhlásení.

Logo novej televízie JOJ Svet vo farebnej verzii. Foto: TV JOJ
Joj Svet, logo Logo novej televízie JOJ Svet vo farebnej verzii.

„Som hrdý, že práve televízia JOJ obohatí programovú ponuku o divácky žiadaný dokumentárny kanál, ktorý prinesie široké spektrum žánrov, priestor pre domácich tvorcov aj očakávanú pridanú hodnotu v podobe náučných programov,“ uviedol generálny riaditeľ JOJ Group, Marcel Grega.

Rebel moon, Čítajte aj Netflix ešte len odhalí svoj najväčší a najdrahší film: Toto tu ešte nebolo!

„JOJ Svet je výzva, v ktorej sa ukrýva odhodlanie ukázať celému Slovensku celý svet. Svet fascinujúci, inšpiratívny, krásny napriek všetkému, čo mu robíme. Verím, že JOJ Svet bude zmysluplnou televíznou stanicou, ktorá prinesie radosť, pohodu, oddych, informácie, možno niekomu nový pohľad, nové fakty. Veľmi sa na tento proces teším a v neposlednom rade si vážim dôveru, ktorú som od vedenia televízie JOJ dostala. Osobne ma láka spolupráca a podpora slovenskej dokumentárnej tvorby, či už spolupráca s významnými menami slovenského dokumentu, alebo so študentmi, ktorých tvorba si zaslúži pozornosť,“ hovorí Martina Cyprichová, šéfka pripravovanej stanice JOJ Svet.

nemocnica, Čítajte aj Jojkárska Nemocnica vstúpi do prelomovej série: Obľúbené postavy končia, nové prichádzajú...

JOJ Svet je tak ďalšou stanicou v širokom portfóliu skupiny JOJ, ktorá pribudne k televíziám JOJ, JOJ Plus, Wau, JOJ Šport, JOJ 24, Jojko, Ťuki TV a Joj Cinema. Na českom trhu prevádzkuje ešte JOJ Family a štyri stanice z rodiny CS – CS Mystery, CS History, CS Horror a CS Film. V ponuke má tiež streamovaciu platformu JOJ Play.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #televízna sezóna 2023/2024 #JOJ Svet