Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Génius, stratég, šialenec, cisár: K divákom mieri veľkofilm, ktorý prvými zábermi vyráža dych

Do kín čoskoro vtrhne unikátny film o Napoleonovi.

21.07.2023 06:00
napoleon, Foto:
Film Napoleon dorazí do kín v novembri tohto roka.
debata
Eset Campus Čítajte aj Bývalá vojenská nemocnica bude zrovnaná so zemou. Na jej mieste postaví Eset obrovský kampus

Oscarový režisér Ridley Scott sa čoskoro opäť prihlási o slovo. V novembri exkluzívne do kín dorazí dlhoočakávaný historický veľkofilm o Napoleonovi. Neskôr sa dostane na streamovaciu službu Apple TV+. Práve Napoleon je prvým filmom, do ktorého Apple TV+ investovala a bol nakrúcaný primárne pre streamovaciu službu. Napokon padlo rozhodnutie, že film sa dostane aj do kín.

ranč, pocisková, Čítajte aj Jojka potvrdila nakrúcanie nového seriálu: Kvôli nemu odišla Pocisková z Nemocnice

Hlavnej úlohy sa zhostil Joaquin Phoenix, ktorý nedávno hviezdil v Jokerovi. Ide o druhú spoluprácu s Scottom. Pred viac ako dvadsiatimi rokmi nakrútili spolu legendárneho Gladiátora, v ktorom stvárňoval despotického cisára. Teraz Phoenix opäť vhupne do úlohy ďalšieho cisára.

Matthias Settele Čítajte rozhovor Šéf televízie Markíza: Za úspechom stojí jeden tím, jedna vášeň. Ja som bol len dirigentom veľkého orchestra

Diváci sa dočkajú filmu, ktorý zmapuje život Napoleona Bonaparteho v časoch, keď Francúzsko sa zmietalo v politickej kríze a jeho úmysly to zmeniť, čo viedlo k jeho vzostupu moci, nástupu na trón, vyhlásenia sa na cisára. Nebudú chýbať ani legendárne vojenské výpravy, veľkolepé bitky, v ktorých sa ukážu jeho majstrovské strategické myslenie. Ako sa hovorí, za všetkým hľadaj ženu – pre Napoleona jeho osudovou láskou bola Jozefína, s ktorou mal vždy komplikovaný vzťah.

To, že z tohto filmu bude veľký hit hovorí aj fakt, že za 24 hodín si pozrelo viac ako 14 miliónov krát.

Prvý trailer k filmu Napoleon vyzerá veľkolepo a dychberúco!

Skaza do posledného detailu

Hoci sa Scott veľmi zblízka pozerá na neúprosnú cestu k moci legendárneho francúzskeho cisára, geniálneho vojenského vizionára a nemilosrdného politického stratéga, nie je to len taká hocijaká charakterová štúdia. Scenár napísal David Scarpa, ktorý so Scottom spolupracoval na filme Všetky prachy sveta.

Film je plný vojen, geniálnych stratégií, bataliónov, lodí, koní, mečov, muškiet, diel, striel svištiacich vzduchom, krvi a kolosálnej skazy do posledného detailu. Monumentálne bojové scény, námorné boje, pevnosti, pyramídy, katedrály, paláce, ľstivé terénne pasce… Tento film je skrátka úchvatne veľkolepý ešte aj na doterajšie štandardy legendárneho režiséra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Joaquin Phoenix #Napoleon #Napoleon Bonaparte