Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jeseň na Markíze: Návrat najväčších diváckych hitov a veľký risk s úplne novou ťažiskovou šou

Televízna jeseň naplno vypukne o pár dní. Začiatkom septembra sa vrátia na televízne obrazovky obľúbené relácie a programy, nebudú chýbať novinky.

28.08.2023 06:00
možné je všetko, Foto:
Markíza ponúkne divákom úplne novú šou - Možné je všetko! - štartuje 2. septembra.
debata (1)
dunaj, chatári, Čítajte aj Ktorý slovenský seriál je najlepší a najhorší? Dvojmesačné hlasovanie ovládla jedna televízia

Trhový líder síce začal jesennú sezónu netradične predčasne, už 22. augusta, keď spustila tretiu sériu svojho hitu Dunaj, k vašim službám. Išlo o odpoveď na krok konkurenčnej Jojky, ktorá uviedla novú sériu Nemocnice. Naplno sa prezentovanie premiér divákom rozbehne od 2. septembra, pričom s každým pribúdajúcim dňom v úvodnom septembrovom týždni bude premiérových programov pribúdať.

televizor Čítajte aj V hre je rekordná pokuta: Vypomstí sa Markíze a Jojke snaha vypnúť české stanice na Slovensku?

Tohtoročná jeseň na Markíze bude v znamení návratov väčšiny obľúbených formátov. Zaujímavosťou je, že počet nových programov je pomerne malý, keďže televízia má za sebou mimoriadne vydarenú jarnú sezónu s nadpriemernou sledovanosťou a viaceré formáty tak môžu pokračovať novými sezónami.

Premiérový program sa, tradične, začne už v podvečernom slote, do ktorého sa vracia divákmi obľúbená rodinná oddychovka – Mama na prenájom. Už 4. septembra sa seriál vracia po letnej pauze s druhou sériou. V novej sérii seriálu Mama na prenájom sa objavia aj ďalšie známe herecké mená, ktoré prinesú nový rozmer do samotného deja. Príchod Hankinej biologickej mamy Lucie (Monik Horváthová) poriadne zamieša kartami u Tomanovcov. Hoci Martin (Adam Bardy) s Naďou (Martina Zábranská) by boli najradšej, aby všetko ostalo po starom, Lucia na ich želania neberie ohľady a správa sa ako neriadená strela. Edo (Vlado Kobielsky) s Beátou (Kamila Heribanová) sa zatiaľ pripravujú na príchod bábätka a ich sľub „v dobrom aj v zlom“ prejde náročnými skúškami. Vernerovci dúfajú v čo najlepší výsledok Zuzaninej (Gabriela Dzuríková) liečby a tak trochu prehliadnu, čo sa zatiaľ deje s Jurajom (Martin Klinčúch).

víťaz, hajdu, Čítajte aj Nový seriál ukáže slovenského premiéra na dôchodku: Kto sa v ňom nájde?

Do pondelkového večerného slotu sa vracia obľúbený Pán profesor s Tomášom Maštalírom. Ten sa 4. septembra predvedie už v piatej sérii. Na obrazovky sa vracia aj Farma, ktorá odštartuje v rovnaký deň jubilejnú 15. sériu. Tradične bude Farma kraľovať druhého večernému pásmu. Okrem nových súťažiacich, výziev a poriadnej drámy sa diváci musia pripraviť aj malé zmeny v štruktúre vysielania. Po novom sa bude vysielať počas pondelkov, utorkov, štvrtkov, piatkov a najväčšia zmena prichádza vo vyraďovacej fáze. Duel obsadí, po prvýkrát, nedeľné prime-timeové okno.

Utorky a štvrtky už klasicky budú patriť dobovej rodinnej dráme Dunaj, k vašim službám, ktorá valcuje s treťou sériou. Pričom večery budú skombinované s aktuálnym dianím na Farme.

dunaj, dunaj k vašim službám, dunaj 3, Čítajte aj Dunaj potvrdil svoju dominanciu. Nemocnica prvýkrát spadla pod 300-tisícovú hranicu

Stredy budú patriť doku reality šou. Po jarnom úspešnom diváckom ťažení sa od 6. septembra vracia šéfkuchár Martin Novák v druhej sérii svetového formátu Na nože. V druhom večernom okne bude kuchárskej reality šou sekundovať úplná novinka, ktorá doteraz na Slovensku nebola adaptovaná – Jama levova.

Princíp je veľmi jednoduchý. Účastníci šou predstavia svoj nápad či existujúci biznis piatim ostrieľaným investorom, ktorými budú Tatiana Ondrejková, Milan Dubec, Igor Kolla, Juraj Fehervari a Igor Rattaj. Tí sa následne rozhodnú do tých najlepších produktov alebo služieb zainvestovať svoje vlastné peniaze a pomôžu talentovaným podnikateľom preraziť. Formát Dragons‘ Den má pôvod v Japonsku, kde bol v roku 2001 uvedený na televíznych obrazovkách. V USA má natoľko veľký úspech, že bol ocenený prestížnou cenou Emmy.

možné je všetko, Čítajte aj Markíza odtajnila plány o novej šou: Bude to niečo veľkolepé plné zvučných mien

Piatkový večer naplno ovládne Farma, ktorá otvárať celý hlavný večerný slot a nepôjde v druhom okne ako počas pracovného týždňa. Sekundovať jej budú akvizičné filmy.

Najväčšie prekvapenie, zmena a zároveň veľký risk zo strany televízie príde v sobotu. Po dlhých rokoch ide Markíza narušiť divácky zvyk a svoju hlavnú šou bude uvádzať uprostred víkendu a vyhne sa tak nedeľnému súboju. Na Jojke sa vysiela Česko Slovensko má talent a od októbra sa objaví tretia séria Pečie celé Slovensko na RTVS. Markíza to na divákov vyskúša s novinkou Možné je všetko.

Action Zvolen - ilustracna fotka Čítajte aj Action sa z presúva z východu do stredu Slovenska. Ďalšiu predajňu otvorí v Banskobystrickom kraji

Počas desiatich sobotných večerov sa v novej šou predstavia populárne osobnosti a obľúbení zabávači v situáciách, v akých ich ešte nikdy nevideli. V slovenskej adaptácii sa diváci môžu tešiť na populárnych hercov Tomáša Maštalíra a Janu Kovalčíkovú, moderátorskú hviezdu Adelu Vinczeovú, obľúbený manželský pár komikov Zuzanu Kubovčíkovú Šebovú a Michala Kubovčíka, herca a zabávača Juraja Kemku a ďalších atraktívnych hostí vrátane Adama Bardyho, Martiny Zábranskej, Attilu Végha či Petra Marcina. Zábavnou šou bude sprevádzať Dano Dangl.

Možné je všetko! je slovenskou adaptáciou pôvodne francúzskeho formátu s názvom Anything Goes a štartuje 2. septembra.

Do lineárneho vysielania sa vracia aj reality šou Love Island, ktorá sa stala totálnym diváckym trhákom na streamovacej platforme Voyo. Zostrihy, čo sa stalo vo vile, kde sa bude hľadať pravá láska obsadia neskorý večerný slot od 23:00 v utorok, stredu, štvrtok a nedeľu. V pondelok, pre tých, ktorí radi ponocujú budú pripravené nové časti Zámeny manželiek.

Počas neskorej jesene sa do programu Markízy vráti druhá séria kriminálno-komediálneho seriálu Výnimočná Nikol, ale aj Utajený šéf. Zrejme im bude patriť stredajší slot, keď sa z programu vytratia premiérové epizódy Na nože a Jamy levovej, pretože ide o kratšie formáty s ôsmimi epizódami.

Z akvizičných filmov, ktoré obsadia víkend sa Markízy chváli premiérovými titulmi, ktorým tróni Duna, Mortal Kombat, Posledný výstrel, Striedavka, Suicide Squad: Samovražedná misia, Spider-Man: Paralelné svety, Soooob!, Tom a Jerry: Nové dobrodružstvo, Space Jam: Nová legenda.

Diváci sa môžu tešiť aj na premiérovú 27. sériu Kobry 11.

Menšie stanice Markízy nezaostávajú

Menšia stanica Doma avizuje vysielanie premiérovej šiestej série Dobrého doktora, siedmej série Chicago Fire. Do vysielania sa dostane turecká novinka v Hre je láska, pričom premiéry budú skombinované s obľúbenými reprízami seriálom ako Rosalinda alebo Krok za krokom. Víkendy budú patriť romantickým filmom.

Dajto pokračuje vo svojom zameraní na mužského diváka aj túto jeseň. Neodmysliteľnou súčasťou programu je sitkom Dva a pol chlapa, Priatelia, Teória veľkého tresku, Susedia alebo legendárny MAS*H. Večery budú opäť filmové a nedele športové. Dajto predstaví filmy ako Parker, Justice League, Muž z ocele (Man of Steel), John Wick, Cudzinec vo vlaku (The Commuter), Venom, Herkules (Hercules) či Robocop.

Markíza Krimi ponúkne premiérové časti Špecialistov. Návrat ku klasike sprostredkujú úspešné a obľúbené seriály Myšlienky vraha (Criminal Minds), Kosti (Bones) a Odložený prípad (Cold Case). Fanúšikovia kultového kriminálneho seriálu NCIS – Námorný vyšetrovací úrad (NCIS) sa môžu tešiť na jeho reštart od úplne prvej série.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #seriál Pán profesor #seriál Dunaj k vašim službám #Na nože #Jama levova #televízna sezóna 2023/2024 #Farma 15 #šou Možné je všetko