Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Spása pre veľkú televíznu značku? Nový seriál dosiahol rekordnú sledovanosť na Disney+

Vyzerá to tak, že fanúšikovia Star Wars sa spojili a našli svoj nový galaktický seriálový hit.

14.09.2023 06:00
ahsoka, star wars, Foto:
Seriál Ahsoka s prvou epizódou zaujala divákov po celom svete.
debata

Prvá časť seriálu Star Wars: Ahsoka s názvom Majster bola v jeho prvom týždni uvedenia najsledovanejším titulom na Disney+. So 14 miliónmi pozretí sa stala celosvetovo najsledovanejším programom na tejto streamovacej platforme.

matovič, kaliňák Čítajte aj Aká krajina, také politické dno: Bitka Matoviča a Kaliňáka rozbila slovenský internet

„Ahsoka má fanúšikov všetkých vekových kategórií a je skvelé, že sa teší priazni divákov aj vo svojom vlastnom seriálovom stvárnení,“ povedala Kathleen Kennedyová, prezidentka spoločnosti Lucasfilm. „Chcem oceniť fantastickú prácu nášho tvorivého tímu pod vedením Davea Filoniho a Jona Favreaua, výnimočného hereckého obsadenia na čele s Rosario Dawson a talentovaného štábu. V mene tímu a celého Lucasfilmu ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí Ahsoku dlhodobo podporovali, ako aj tým, ktorí sa o nej práve dozvedajú vďaka seriálu na Disney+.“

marek ťapák, ťapák, Čítajte aj Bývalý programový riaditeľ RTVS Ťapák opäť konšpiruje: Európa je farizejská a zlé Rusko napadlo "mierumilovnú" Ukrajinu

Ahsoka sa prvýkrát objavila v pilotnom filme seriálu Klonové vojny ako mladá, otravná padawanka Anakina Skywalkera a jej postava nebola medzi fanúšikmi obľúbená. Postavu Ahsoky vytvoril sám George Lucas spolu s režisérom, scenáristom a producentom Daveom Filonim. Pôvodne sa nemala volať Ahsoka, ale Ashla.

prokurátorka, mauréry, Čítajte aj Slovensko má nový seriálový hit: Jojka ním poriadne podkúrila Markíze a jej premiéram

Ahsoka a jej majster Anakin Skywalker sa radi navzájom podpichovali a súťažili. Aj Ahsoka nakoniec bojovala s Darthom Vaderom, a to v sithskom chráme na planéte Malachor (Star Wars: Povstalci). Fanúšikovia si dlho mysleli, že tento boj neprežila, ale opak bol pravdou. Ahsoka sa doteraz objavila v dvoch celovečerných seriáloch Star Wars: Mandalorián a Star Wars: Boba Fett: Zákon podsvetia. Keďže je jedným z kľúčových používateľov Sily, jej hlas by sme mohli počuť aj medzi hlasmi, ktoré sa Rey prihovoria na konci Epizódy IX: Vzostup Skywalkera.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Disney+ #Star Wars: Ahsoka