Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nepremeškajte! Tento film je svedectvom o nesmiernom význame investigatívnej žurnalistiky

Streamovacia služba SkyShowtime ponúka predplatiteľom možnosť vidieť exkluzívny filmový zážitok.

25.06.2023 06:00
She Said, Foto:
Film She Said je dostupný na streamovacej platforme SkyShowtime.
debata
Action Čítajte aj Lacný reťazec otvára už siedmu predajňu. Dočkal sa aj východ Slovenska

Novinka She Said je dostupná už od 17. júla. Carey Mulligan (Promising Young Woman, An Education) a Zoe Kazan (The Plot Against America, The Big Sick) sa predstavia v hlavných úlohách reportérok New York Times, Megan Twohey a Jodi Kantor, ktoré spoločne odkryli jeden z najdôležitejších príbehov svojej generácie. Príbeh, ktorý prelomil desaťročia mlčania o téme sexuálneho zneužívania v Hollywoode a podnietil k zmene v americkej kultúre, ktorá pokračuje až dodnes.

TV Markíza Čítajte aj Televízne zemetrasenie v obývačkách: Státisícom Slovákov hrozí o pár dní vypnutie programov Markízy

Podrobne opisuje cestu reportérok a redaktoriek, ktoré sa neúnavne snažia nájsť pravdu. Poukazuje na odvahu tých, ktoré prežili traumu, a svedkov, ktorí sa rozhodli prehovoriť, aby zabránili obvinenému sériovému predátorovi páchať ďalšie škody. Ich spoločné odhodlanie a statočnosť vyvolali celosvetovú diskusiu, pomohli spustiť hnutie #MeToo a podnietili zúčtovanie so systémom, ktorý mu takéto správanie umožnil.

TV Markíza, logo Čítajte aj UPC reaguje: Zo strany Markízy ide o bezprecedentný nátlak, nechceme zvyšovať ceny pre zákazníkov

She Said je vo svojej podstate inšpiratívnym skutočným príbehom o ľuďoch, z ktorých mnohé sú ženy, mnohé z nich matky, ktoré našli odvahu prehovoriť a hľadať spravodlivosť nielen pre seba, ale aj pre ďalšie obete v budúcnosti, v USA aj na celom svete. Film je presvedčivou a dojemnou pripomienkou sily jednotlivcov, ktorí sú vyzbrojení odhodlaním a odvahou, aby spoločne zmenili svet.

Vo filme sa taktiež predstavia Patricia Clarkson (Shutter Island, Pieces of April), Andre Braugher (Homicide: Life on the Street, Thief), Jennifer Ehle (Zero Dark Thirty, Pride and Prejudice), Samantha Morton (Minority Report, In America) a Ashley Judd (Double Jeopardy, Bug), ktorá hrá samú seba.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SkyShowtime