Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nemilosrdne vražednú filmovú sériu čaká reštart: Takto vyzerajú prvé zábery

Kultová filmová séria Hunger Games (Hry o život) sa čoskoro vráti s novým spracovaním.

27.06.2023 06:00
hunger games, Foto:
Filmová séria Hunger Games sa vráti s novou snímkou.
debata

Filmová séria Hunger Games hviezdila v kinách v minulom desaťročí, štyri filmy nakrútené podľa knižnej predlohy Aréna smrti dokopy zarobili niekoľko miliárd dolárov. Iba samotná prvá časť zarobila takmer 700 miliónov, rozpočet bol necelých 80. Zo začínajúcej herečky Jennifer Lawrence sa stala celosvetová hviezda.

markíza, logo, Čítajte aj Leto na Markíze: Premiérové časti krimiseriálov, filmy, ale aj kultové série, ktoré diváci zbožňujú

Pointou Hunger Games je vražedné besnenie mladých ľudí. Dej sa odohráva v budúcnosti, v ktorej neexistujú USA. Krajine vládne diktátor z bohatého hlavného mesta, pričom zvyšok krajiny je rozdelených do dvanástich krajov plných chudoby a biedy, v ktorých ľudia otročia, aby sa smotánka v meste mala dobre. Každoročne sa konajú Hry o život, z každého kraja sú vybraní dvaja uchádzači, ktorí sa stretnú v aréne, kde musia bojovať o svoje prežitie. Smotánka sa na tejto šialenej reality show baví, ľudia z krajov sa trasú strachom, aby neboli nikdy vybraní.

podcasty Markíza Čítajte aj Markíza pripravuje úplne nový spravodajský formát. Spustí ho v lete pred voľbami

Dalo sa čakať, že po masívnom úspechu pôvodnej série, sa časom objaví buď reštart celej série alebo jej odnož. Filmové štúdio Lionsgate prišlo s riešením.

televízor, elektro, TV, ovládač Čítajte aj Zostáva pár dní do vypnutia Markízy: Tešíme sa na férovú a transparentnú zmluvu, hovorí UPC

Diváci sa vrátia do Panemu, avšak nový film im ukáže krajinu a vybrané postavy desiatky rokov spred udalostí z Hier o život. Film Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes (Hry o život: Balada o vtákoch a hadoch) dorazí do kín už 17. novembra tohto roka a bude to zároveň skúška na publikum, či sa im nový formát bude páčiť a vznikne ďalšia úspešná filmová séria.

markíza, tv markíza, logo, Čítajte aj Zabudnite na starú verziu: Markíza chystá veľký reštart legendárnej televíznej šou

Príbeh filmu ukáže mladého Cornelia Snowa, v tom čase ešte nikto netuší, že sa o niekoľko desiatok rokov neskôr sa stane tyranským prezidentom Panemu. Ešte ako mladý 18-ročný mladý muž bude mať šancu zmeniť nielen svoj osud, ale aj osud mladej Lucy Gray Baird, ktorá je vybraná do Hier o život.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hry o život #Hunger Games #Hry o život: Balada o vtákoch a hadoch