Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Diváci si zamilovali roztomilý príbeh: Po sci-fi seriálovej lahôdke Disney+ prevalcoval tento film...

Streamovacia služba Disney+ má na konte ďalší divácky úspech. Film Elementy je najsledovanejšia filmová premiéra roku 2023.

06.10.2023 06:00
elementy, Foto:
Rodinný film Elementy prevalcoval streamovaciu službu Disney+.
debata

Snímka Elementy od štúdií Disney a Pixar sa stala najsledovanejšou premiérou na Disney+ v tomto roku a patrí medzi 10 najnavštevo­vanejších filmových premiér všetkých čias, keďže za prvých päť dní zaznamenala 26,4 milióna* pozretí.

duch, Čítajte aj Pripravte sa! Jojka chystá do vysielania ďalšiu seriálovú premiéru. Po Prokurátorke príde...

Počas prvých piatich dní streamovania sa film Elementy stal najsledovanejšou premiérou animovaného filmu od premiéry filmu Keď sa červenám v marci 2022 a najsledovanejšou premiérou Disney+ všetkých čias v Latinskej Amerike.

streamovacie služby Čítajte aj Očakávajte ďalšie zdražovanie. Zvýšenie cien plánuje aj táto streamovacia služba

Film Elementy, ktorý bol uvedený v júni tohto roku, bol úspešný aj v kinách a celosvetovo zarobil 480 miliónov dolárov. Film bol úspešný aj na portáli Rotten Tomatoes, kde získal divácke hodnotenie 93 %. V USA zarobil 154 miliónov dolárov, čo je viac ako päťnásobok jeho domáceho otváracieho víkendu (30 miliónov dolárov) – vzácny úspech pre akúkoľvek kinopremiéru. Táto suma predstavuje zároveň druhý najvyšší násobok zárobku po Toy Story z roku 1995 z produkcie Disney a Pixar. Mimo USA film zarobil 330 miliónov dolárov a mimoriadne silný bol v Južnej Kórei, kde sa stal navštevovanejším filmom spoločnosti Pixar.

Ganz House Čítajte aj Bratislavská Eurovea dostane ďalšie rozšírenie: Nová budova ohúri unikátnym dizajnom

V auguste a septembri naplno bodoval aj seriál Ahsoka, ktorý rozšíril univerzum Star Wars. Prvá časť seriálu Star Wars: Ahsoka s názvom Majster bola v jeho prvom týždni uvedenia najsledovanejším titulom na Disney+. So 14 miliónmi pozretí sa stala celosvetovo najsledovanejším programom na tejto streamovacej platforme.

Facebook Čítajte aj Koniec Facebooku zadarmo? Meta plánuje spoplatniť verziu bez reklamy, mohla by stáť až 13 eur mesačne

„Ahsoka má fanúšikov všetkých vekových kategórií a je skvelé, že sa teší priazni divákov aj vo svojom vlastnom seriálovom stvárnení,“ povedala Kathleen Kennedyová, prezidentka spoločnosti Lucasfilm. „Chcem oceniť fantastickú prácu nášho tvorivého tímu pod vedením Davea Filoniho a Jona Favreaua, výnimočného hereckého obsadenia na čele s Rosario Dawson a talentovaného štábu. V mene tímu a celého Lucasfilmu ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí Ahsoku dlhodobo podporovali, ako aj tým, ktorí sa o nej práve dozvedajú vďaka seriálu na Disney+.“

Aktuálne Disney+ výrazne bojuje za rozšírenie svojich predplatiteľov s akciou, ktorá láka aj Slovákov. Prémiovú službu môžu mať teraz potenciálni diváci len za 1,99 eura na prvé tri mesiace.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Disney+